АстраЗенека с 6 нови странични ефекта

От Англия излязоха с доклад за нови странични ефекти от ваксината АстраЗенека, която се опитва да се бори с коронавируса. Безопасността на ваксината беше поставена под въпрос през последните седмици. В началото на март в Европа започнаха да се появяват доклади, които свързват ваксината със зачестели образувания на кръвни съсиреци. Връзката предизвика широка паника и една по една държави започнаха да спират пускането на АстраЗенека на пазара, докато здравни органи като Европейската агенция по лекарствата разследваха въпроса, пишат от Daily Express.

„Ваксинираните лица също трябва да потърсят незабавна медицинска помощ, ако четири или повече дни след ваксинацията влошат състоянието си и последват постоянни главоболия със замъглено зрение, които не реагират на прости болкоуспокояващи“, съветват от Агенцията за регулиране на лекарства и здравни продукти в Англия.

Според тях хората също трябва да потърсят незабавна медицинска помощ, ако развият следните симптоми: задух, болка в гърдите, подуване на краката, постоянна коремна болка, гърчове, необичайни синини по кожата (малки лилави, червени или кафяви петна).

Всяка одобрена коронавирусна ваксина трябва да премине през всички клинични изпитвания и проверки за безопасност на всички други лицензирани лекарства, напомнят от Daily Express.

Вашият коментар