Да помогнем на Ивайла да се възстанови след ужасна катастрофа

23-годишната Ивайла Титова има нужда от нашата подкрепа, за да се възстанови след тежък инцидент. На 22 септември на път за работа момичето катастрофира на излизане от село Строево. Откарана е от екип на ЦСМП-Пловдив в Клиниката по анестезиология и интензивното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. В болницата е приета в безсъзнание, с различни фракури по главата и тялото и със счупен таз. В продължение на 28 дни Ивайла е в кома. Налага се операция на таза, която струва 3 хиляди лева. Поставят и канюла на гърлото, за да може да диша.

Няколко дни, след като излиза от кома, Ивайла е преместена в ортопедично отделение.Тя обаче не може да ходи и е на легло. Засегната е цялата дясна страна. От няколко дни успява да си движи ръката, но много трудно. Опитва се да говори, но и това изисква много усилия. Лекарите дават шанс до 80% да се възстанови.З а да се случи това обаче е нужна дълга рехабилитация, която може би ще продължи с години.

На този етап е изключително важно да може да я приемат някъде за долечение и рехабилитация. В момента Ивайла се храни чрез тръба в стомаха и все още никъде не я искат. Майка й не може и да работи, за да се грижи за нея. Семейството няма и средства, с които да заплати за рехабилитатор и клиника, в която да се лекува момичето.

Когато е само на 14 години момичето губи завинаги своя баща. Преди две години в нелепа катастрофа загива и брат й. Така Ивайла остава сама със своята майка. Двете жени работят и се грижат една за друга. Ивайла работи като продавач-консултант на бензиностанция на Карловско шосе.

Лъчезарна, добра, отзивчива и винаги готова да помогне с каквото може. Така описват Ивайла нейните приятели. Те я подкрепят и организират благотворителна кампания за събирането на средства за лечението на момичето. Първоначално ще поставят в различни търговски обекти дарителски кутии. Открита е и банкова сметка, по която всеки, който желае да помогне на Ивайла Титова отново да проходи и да се възстанови, може да дари средства

Банкова сметка: IBAN BG07UBBS80021091421240 Ивайла Георгиева Титова

За автора

Вашият коментар