Даряват 250 хиляди маски на нуждаещи се хора

Четвърт милион предпазни маски за лице, предназначени за хора, които не могат да си позволят закупуването им, даряват в поредна своя инициатива Никола Рахнев от Гората.бг и Tui Care Foundation.

Ето какво казва за начинанието Никола Рахнев, организатор на кампанията:

„Подаряваме 250 000 маски с Гората.бг и бихме се радвали, ако те достигнат до добри и реално работещи организации, а през тях и до нуждаещи се хора – възрастни, бездомни, бедни, хора със заболявания, социално изключени и изобщо нуждаещи се, за които дарените 20-50 маски биха им спестили 20-50 лв., които да използват за други цели.“

Призивът на инициаторите на кампанията е всички организации или институции, които работят с нуждаещи се хора, да направят своята заявка ТУК , като по нози начин помогнат за доброто дело.

Маските са трипластови, с всички необходими сертификати, със степен на защита FFP2, за еднократна или изключително умерена многократна употреба.

Допустимите получатели на от 2 000 до 20 000 маски, поради ширещата се спекула, са единствено тези организации, които даряват/работят/помагат на възрастни хора, бездомни хора, бедни, хора с увреждания, социално изключени и други Хора в затруднено положение в цяла България, както и домове за възрастни хора, социални услуги, социални кухни, организации работещи с хора със зависимости, малцинства и др.

Маските могат да се получат от София или да се изпратят по куриер в страната, като организаторите ще се постараят логистиката да бъде безплатна.Вашият коментар