АГ Селена обяви Седмицата на кърменето и дни на отворените врати

Богата лекционна програма и множество награди от УСБАЛАГ „Селена“ за Седмицата на кърменето 2018

През 2018 година се отбелязва за 26-ти пореден път Световната седмица на кърменето. Този път събитията ще се провеждат под наслов „Кърменето – основа на живота“, естествено в АГ "Селена" Глобалната инициатива се провежда в първата седмица на август /от 1-ви до 7-ми/ и цели да насърчи, подкрепи и защити кърменето.

За поредна година УСБАЛАГ „Селена“ организира богата програма с достъпни лекции, интерактивни събития и множество награди за посетителите. 

Първата седмица на август за майки и родилки в Пловдив ще включва отворени врати, свободни за достъп лекции и консултации, подаръци и голяма награда – безплатно нормално раждане в болницата.

Програмата започва с Отворени врати в три дни от седмицата. На 3-ти /петък/, 6-ти /понеделник/ и 7-ми /вторник/ от 10 до 14 часа всички, които имат интерес и желание, ще могат свободно да посетят консултативния кабинет по кърмене в Неонатологичното отделение на болницата и да се включат в интерактивните лекции и консултационните дискусии, част от програма. Присъстващите ще могат свободно да задават въпроси за всичко, което ги вълнува, както и да получат професионални съвети от консултанти по кърмене, акушерки и лекари. По време на отворените врати ще се прожектират тематични филми, свързани с кърменето, и ще се раздадат много и различни награди на присъстващите
майки и родилки. 

На 4-ти август /събота/ от 10 до 11 часа в Цар Симеоновата градина ще се проведе среща с бременни, родилки и кърмещи майки. Събитието се организира от Алианса на българските акушерки с подкрепата на пловдивската група на бебеносещите майки и ще включва участие и на акредитирани специалисти по кърмене, част от екипа на АГ болница „Селена“. По време на срещата присъстващите ще могат да получат безплатни консултации по кърмене от акушерки и ще участват в тематични дискусии.

УСБАЛАГ „Селена“ ви кани и на отворена лекция на тема „Раждане – подготовка за раждане. Естествено или секцио“, водена от д-р Красимира Чалова – част от екипа от акушер-гинеколози на болницата. Събитието е част от програмата на Училище за родители „Моето дете“ и ще се състои от 10 до 12 часа в Bamboo Garden (парк „Отдих и култура“). По време на лекцията присъстващите ще могат да дискутират и получат отговори на всички въпроси, свързани с раждането и процеса на кърмене, които ги вълнуват. Бъдещите майки ще имат възможност да се включат и в специална томбола, организирана от УСБАЛАГ „Селена“ и списание „Моето дете“, победителката от която ще спечели напълно безплатнонормално раждане в АГ болница „Селена“.

Повече информация може да намерите ТУК.

За автора

Вашият коментар