5 театрални заглавия и голям концерт откриват театралната сцена в Пловдив

Две премиерни заглавия очакват пловдивчани през август и септември за новия театрален сезон под тепетата

Специално за концерта на Стефан Вълдобрев и Симфоничния оркестър на пловдивската опера, всеки закупил билет от 1-ви до 10-ти август ще получи 30 % намаление от касaта на Маскарт в Дома на културата

Стефан Вълдобрев, Виктор Калев, Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов и още, и още известни актьори ще се влеят в културния живот на Пловдив още този месец. Богатата театрална програма на града под тепетата, която не е спирала и за миг това лято ще бъде обогатена с две нови премиерни заглавия. Първото ("Тя, той и още двама-трима" от Жолт Ползгай) може да видим още този месец на Летен театър, а на второто заглавие ще станем свидетели ден преди официалния старт на 22-я театрален фестивал "Сцена на кръстопът". Става дума за "Калигула" режисиран от невероятния тандем Диана Добрева – Александър Секулов, а Деян Донков ще се приеме образа на Калигула на Античния театър. 

Интересните заглавия са предоставени от пловдивската агенция "МаскАрт", които за втора поредна година ще ни заредят и с един страхотен концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на 28-ми август на сцената на Античния театър със заглавие "По-полека Симфони".

Пригответе бурните аплодисменти за фронтмена, до когото застават Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов-Еко и Стоян Янкулов-Стунджи, заедно със симфоничния оркестър на пловдивската опера, за да попеем с тях песните им – бляскава смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Диригент ще бъде Костадин Добройков. 

Бандата вече кръстосва сцените и плажовете по черноморието ни по случай 20 години от издаването на албума "Към". 

Специално за mediacafe.bg те споделиха, че всички закупили от пропуските до 10-ти август ще получат и 30% отстъпка от касата в Дома на културата.

"Тя, той и още двама-трима" от Жолт Ползгай, ПРЕМИЕРА 

Летен театър – 30.08.2018

 • С участието на Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов и Тихомир Благоев
 • Режисьор: Богдан Петканин

Пиесите на Жолт Пожгай са едни от най-поставяните в целия свят. Неговите невероятни комедии го превръщат в един от най-добрите съвременни комедиографии.  Комедията „Тя, Той и още двама трима…” е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. „Смъртоносният секстет ” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ще Ви разкажат живота такъв какъвто мислим, че не е. Петима театрални миниатюри. Петима мъже. Пет първи срещи. Пет смъртни случая. Пет експлозии от смях и абсурд… и една невероятно отчаяна жена.

Повече за премиерата, което се игра за първи път през юни в Стамболийски може да видите ТУК

"ВЕЧЕРЯ С ПРИЯТЕЛИ" 

Лятно кино "Орфей" – 7.09.2018

 • Режисьор: проф. Ивайло Христов
 • С участието на: Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева

В пиесата "Вечеря с приятели" Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Разбира се, че няма еднозначен отговор.

Всеки има право да постъпи както намери за добре. Едни избират ”свободата”, други предпочитат да ”носят кръста”, а трети…тръгват на ”уроци по пиано”. Като се замисли човек, в това има нещо и смешно, и тъжно, каквато е и пиесата на Маргулис ”Вечеря с приятели”.

"Калигула", ПРЕМИЕРА

10.09.2018 – Античен театър

 • Автор: Албер Камю
 • Режисьор: Диана Добрева 
 • Превод и сценична версия: Диана Добрева, Александър Секулов 
 • Участват: Деян Донков, Александра Василева, Йосиф Шамли, Йордан Биков, Жорета Николова, Вяра Табакова, Биляна Петринска, Деян Ангелов, Зафир Раджаб и др.

„Камю е бил самотен в разбиранията и идеите си“, казва един от неговите изследователи, „но по някакъв начин сега той излиза победител и доказва, че е прав. Той е много повече философ на настоящето, отколкото на миналото.“

Изминалите над 2000 години от смъртта на Гай Цезар Германик, по-известен като Калигула, не могат да заличат образа му на жесток, необикновен и тираничен римски владетел. Смело може да се твърди, че той е една от най-противоречивите исторически фигури с необикновенна и ексцентрична диктатура.

"На живо от ония свят"

11.09.2018 – Дом на културата "Борис Христов"

"Заслужаваме да сме в Ада, но като гледаме – май няма да сме сами"

"Каква е разликата между мен и теб, след като всички искаме да оправим тази държава. Нали всички искаме родителите ни да получават добри пенсии, след като са работили цял живот. Какво значение има, че ти си от един цвят, а аз от друг. Това е призванието да бъдеш политик, така го разбирам аз. Когато всички хора, започнат да мислят за народа и държавата си, тогава ще се оправим. Просто не мога да повярвам, че това се случва в този дълъг преход…"

Това бе краят на разговора ни с актьора Кирил Ефремов минути преди да се качи на сцената в Дома на Културата "Борис Христов" на официалната премиера на "На живо от ония свят" през декември. Повече за самата постановка може да научите от ТУК.

ВИЖТЕ какво раказаха още тримата актьори пред камерата на mediacafe за постановката, след нейната премиера в Пловдив:

ГРАМОФОНЪТ

(19-ти септември в ДК "Борис Христов)

 • ПК „Ажур Пико“
 • По идея и разкази от живота на Виктор Калев.
 • Автор: Ваня Щерева

„Грамофонът" е едно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.

Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители.

Един грамофон, един актьор, един свят.
Или… как се сбъдват мечтите.

 • Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – 28.08, Античен Театър Пловдив
 • Тя, Той и още двама трима – 30.08, ПРЕМИЕРА Летен театър
 • Вечея с приятели – 7.09, Лятно кино "Орфей"
 • "Калигула" – 10.09, ПРЕМИЕРА, Античен театър
 • "На живо от ония свят" –  11.09, Дом на културата "Борис Христов"
 • "Грамофон" – Авторски концерт спектакъл на Виктор Калев – 19.09, ДК "Борис Христов"

Всички билети са на цени от 12 до 30 лева

За повече информация и билети – 0895619181 И 0894611188
Каса на "Маскарт", Дом на културата "Борис Христов"

Вашият коментар