АГ Селена празнува световния ден на недоносените деца

Малки чудеса – 17 ноември – Световен ден на недоносените деца
 
АГ "Селена" разказва как протича този ден в нея!
 
Ден, в който празнуваме силата, смелостта, волята за живот и истинския героизъм. Неведнъж сме ви казвали, че чудесата са навсякъде около нас, а най-големите ги виждат и държат в ръцете си неонатолозите. Нашият 17 ноември премина изпълнен с чудеса.
 
Екипът ни посрещна най-специалните гости – бивши пациенти на неонатологичното ни отделение. Знаем, че всяка минута е ценна, затова сме изключително благодарни, че споделихте тези моменти заедно с нас. За нас беше удоволствие да видим нашите дечица толкова големи, палави, усмихнати, шумни, щастливи!
На всички родители с недоносено детенце искаме да кажем само едно – вярвайте в чудеса, защото те се случват всеки ден! Имайте доверие на своите лекари – те са тези, които ви помагат да преминете през трудния път, завършващ с най-голямата награда – да приберете своето щастие у дома. 
 
На всички колеги – неонатолози, акушерки, медицински сестри, и всички, които формират екипа, грижещ за най-важното – живота, искаме да отправим огромни благодарности. За безспирния, денонощен и неуморен труд, с който отглеждате най-малките герои и им помагате в най-важната борба. Благодарение на вас те успяват да се приберат у дома и да направят семействата си най-щастливите на света.
 
Тази година мотото на Световния ден на недоносените деца е насочено към трите основни аспекта в грижата за недоносените дечица:
 
– Осигуряване на най-добрата медицинска грижа;
– Осигуряване на навременна грижа от висококвалифициран екип;
– Извършване на грижата в неонатологично отделение с подходящо ниво на компетентност.
 
Недоносените дечица се нуждаят от специфична грижа, която не може да им бъде оказана във всяко отделение. Те се нуждат от бързи и адекватни реакции, защото всяко забавяне може да коства сериозни последици. Броят на малките пациенти, борещи се за живота си, в болница „Селена“ се увеличава в последните години, вследствие на различни фактори.
 
Сред тях е фактът, че в АГ „Селена“ се приемат жени с тежка патология, както и че неонатологичното отделение е едно от най-модерните в страната и осигурява възможност за максимално преодоляване на рискове. Но главните причини за това са – стремежа на екипа да предложи най-добрата и всеобхватна грижа в ежедневната битка за живот, във вярата, че животът е борба, а най-малките се оказват най-големите герои, в непреклонното желание да им вдъхнат живот.

За автора

Вашият коментар