Аз ще бягам за тези, които не могат – кампанията на звездите

И тази година редица български популярни личности и спортисти припознаха каузата „Wings for Life World Run„

Те ще бягат, за да подкрепят откриването на лек срещу гръбначните увреждания. За втора поредна година български атлети, популярни личности и вдъхновители ще подкрепят каузата на фондация „Wings for Life“ за откриване на лек срещу гръбначните увреждания. 

Хора по света ежегодно биват приковавани към инвалидни колички, вследствие на различни инциденти. В момента обаче, в множество страни по света, учени и медицински специалисти участват в повече от 80 изследователски проекта, чиято цел е да открият как уврежданията на гръбначния стълб да станат напълно лечими.

Актьорите, които се включват в кампанията са: Деян Донков, Юлиян Вергов, Владимир Карамазов, Антоний Аргиров, Невена Бузукова, Стефан А. Щерев и Снежана Макавеева, бегачите Краси Георгиев, Шабан Мустафа и Антония Григорова. Успоредно с тях участие взимат и парапланеристът Веселин Овчаров, колоездачът Йордан Анчев, автомобилният състезател Павел Лефтеров, параолимпиецът Георги Киряков. Всички те заявиха своята подкрепа към десетките хиляди по света, за които откриването на лек е жизненоважно. 

В световен мащаб над 3 милиона души са парализирани поради придобити травми на гръбначния стълб. Всяка година броят им расте с близо 130 000 пациенти. Водещи са случаите вследствие на ПТП – над 50%, следват уврежданията при деца от падания, както и спортните травми. 

Лицата на „Wings for Life“ в България ще подкрепят каузата, като се присъединят към организирания Wings for life app run в Борисовата градина София или към някое от останалите бягания в други градове на страната. Те имат опцията и да бягат самостоятелно, където и да се намират.

Всички бегачи, ще бъдат засичани от приложението „Wings for Life World Run App“ на мястото, на което се намират в деня на световното бягане. Повечето от тях вече имат натрупан опит в събитието, защото го подкрепиха още миналата година. Едни от най-отдадените на каузата спортисти са Шабан Мусафа и Весо Овчаров. Те ще се включат в световното бягане за трети пореден път. 

Всички останали ще може да бягат за тези, които не могат както на местата с организирани бягания, така и където и да се намираме на 6 май. Световното бягане започва точно в 14 часа българско време

За да подкрепим каузата на фондация „WIngs for Life“ е необходимо да свалим мобилното приложение, налично за Аndroid и iOS и да дарим минималната сума от 8.00 евро или долара.

Вашият коментар