Световният ден на водата в Пловдив с невероятна програма

Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ отваря врати за общоградския празник за Световния ден на водата в Пловдив 

Тази година общоградският празник за Световния ден на водата – 22 март ще се проведе от 11 часа в Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ .

На откриването ще присъства заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ на Община Пловдив Г. Титюков.

Ежедневно броят на ентусиастите да се включат в общоградския празник за Световния ден на водата расте. Повече от 350 деца изявиха желанието си да се включат в тържеството. Тяхна идея бе да покажат свои авторски проекти, върху които работят цяла година.

Импровизирана изложба от картини на водна тематика, постери и макети също ще бъде част от програмата. Учениците ще покажат и придобитите си знанията чрез демонстрация на опити с вода.

За празничното настроение също така ще се погрижат младите изпълнители от балет „Електра“. Към тях ще се присъединят група по модерни танци „Ненси денс“, а също и танцово-музикален ансамбъл към СУ „Любен Каравелов“.

Рибарския и аквакултурен институт ще раздава на всички желаещи рибки. Идеята е те да бъдат пуснати в река Марица, за да се увеличи популацията им.

През 2018 година темата на празника е „Природата за водата”. Името на кампанията гласи „Отговорът е в природата“. Тя е насочена към прилагането на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които човечеството на новото време е изправено.

 

Вашият коментар