БРАВО! Доброволци издигнаха нова спортна площадка на Младежкия хълм

Младежкият хълм в Пловдив вече има нова спортна площадка

Доброволци и местни сдружения работят за облагородяване на района

Приключенски център „Младежки хълм“, сдружение БГ Бъди активен и доброволци от инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ през уикенда монтираха фитнес уреди и специална настилка на новата зона за спорт на открито на Младежкия хълм в Пловдив. Новата площадка вече може да се ползва от всички, които обичат спорта и движението. Тя включва 9 уреда за различни функционални упражнения. Монтажът беше осъществен, благодарение на близо 40 доброволци от града, членове на сдруженията и любители на спорта. 

На място бяха събирани още идеи за облагородяване на района от платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ и Приключенския център. Част от тях ще бъдат реализирани през есента с цел цялостна трансформация на района. Заедно с Младежкия хълм, „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ работи активно и по други идеи за намеси в градската среда – в центъра на Пловдив и в район „Тракия“. Жителите на „Тракия“ вече повече от месец се радват на създадения от платформата „джобен“ парк, инсталиран пред сградата на общината. В края на седмицата предстои и обсъждане с местната общност на конкретните стъпки за облагородяване на още едно място в квартала.

С изграждането на спортната площадка на Младежкия хълм беше направена поредната стъпка от дългогодишния процес на облагородяване на района от Приключенския център и сдружение БГ Бъди активен. По-рано през годината на няколко пъти там бяха организирани акции с доброволци за прокарване и почистване на пътеки, събиране на отпадъци, създаване на нови кошчета и места за сядане заедно с Детска архитектурна работилница, както и за пребоядисване на къщичката на Приключенския център след вандалска проява.  

Превръщането на Младежкия хълм в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от целите на проекта _Място на сдружение БГ Бъди активен. През миналите години подобни площадки за спорт на открито бяха изградени и в Смолян и Чепеларе като част от проекта _Място на сдружението. Глобални намеси в градската среда с участието на местни жители и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами изградиха и продължават да поддържат различни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

  • Повече за кампанията "Аз, ти, Пловдив" може да видите ТУК
  • Повече за графитите в Пловдив и изрисуването на различни графити вижте ТУК
  • ОЩЕ СНИМКИ ОТ ГРАФИТИ НА ИЗРИСУВАНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ В ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вашият коментар