Часът на Земята обединява човечеството и през 2018

В събота е „Часът на Земята“, a Пловдив за поредна година се включва в световната инициатива

Часът на Земята 2018 наближава. На 24 март /събота/ 20:30 чaса в знак на подкрепа към общите усилия за опазване на природни ресурси редица обществени сгради и паметници на културата ще угаснат. 

В Пловдив още от петък /23.03.2018 г./ до понеделник ще притъмнеят сградата на общината, Лапидариума в Стария град, Хисар капия, сградата на  пл. „Стефан Стамболов“ срещу общината, Раффи бар, сградата на Драматичния театър, сградата на отдел „Образование“ на ул. „Цариброд“ № 1, сградата на бившия хотел „Берлин“ и сградата на Министерството на туризма. 

Чрез символичното изключване на светлините се отправя послание за здравословно и устойчиво бъдеще.
Знаковото световно събитие за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени.

Инициативата напомня за необходимостта от промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. 

Мотото на тазгодишното издание е: „Свържи се с природата“. Грижата за планетата е работа на всеки от нас и не изисква да правим огромни жертви. Дори и малки стъпки могат да имат голям ефект. 

Призивът е към всеки човек, който изпитва загриженост към планетата ни. За да изразим съпричастността си с каузата на 24 март всеки може да допринесе като изключи светлината на в 20:30ч.

Организаторите призовават още: 

И през 2018 целта е да напомни как можем да сме в хармония с природата и да се погрижим за нашата прекрасна планета. Все повече хора живеят в градовете и може би си мислят, че е трудно да се докоснат до дивата природа или пък да направят нещо за нея. Но ние сме тук, за да покажем, че да се свържете с природата не е толкова сложно. 

Ето пет идеи:

  • Намалете употребата на пластмаса
  • Посадете растения
  • Излезте на разходка сред природата
  • Хранете се устойчиво.
  • Предприемете действия за опазване на планета днес!

Вашият коментар