ДФ Пловдив 112 в готовност за помощ при хора в нужда

ДФ Пловдив 112 е създадпрез 2013 година. Дейността на формированието е реакция при бедствия, аварии и катастрофи и отстраняване на последствията след тях. В момента те са най-голямото формирование от този тип в страната, което наброява екип от 75 винаги готови да се отзоват младежи, а и не само. Освен участие в спасителни акции Доброволно Формирование Пловдив 112 провеждат и безплатни обучения по всякакъв вид спасителна дейност в базата си в Пловдив. 

В момента има огромен интерес от млади хора, които искат да се включат и да помагат в случай на нужда. 

Ето какво разпорстраниха ДФ Пловдив 112 днес:

"В създалата се ситуация ДФ Пловдив 112 има готовност за осигуряване на логистични екипи за доставка на храна и медикаменти до хора от рискови групи и малки населени места (особено в Родопската яка, където има предимно възрастни хора).

Също така колегите от Български Съвет за Реанимация Bulgarian Resuscitation Council и техния председател Bryan Carson предложиха помощта на студентите по медицина (главно чужденци) за това начинание.

Колеги от София вече са инструктирани за действия при такава ситуация, ние сме готовност да съдействаме, където е нужно.

Запомнете няколко неща:
1) Без паника
2) Бъдете разумни и внимателни с рисковите групи хора

Стъпки при обаждане на спешния телефон 112:

1. От къде се обаждам?

Най-важно е да кажете местоположението на инцидента – дори в този момент връзката да прекъсне – диспечерът ще знае накъде да насочи спасителните екипи.

2. Какво се е случило?

Какъв е инцидента – напр. пожар! (изпраща се пожарна), катастрофа! (аварийно-спасителен автомобил) и.т.н Според вида на инцидента се изпращат различни спасителни екипи. (за водно/височинно спасяване…и.т,н)

3. Колко пострадали има?

От тази информация зависи колко линейки ще се насочат към вас – ако е станала катастрофа със 7 пострадали, а вие не го упоменете и дойде само една линейка – ще затрудните действията на спасителите.

4. Как се казвам + друга информация?

Диспечерът ще ви попита за вашите имена, както и други въпроси, които прецени, че са важни за да предостави на спасителните екипи възможно най-пълна и адекватна информация. НЕ затваряйте първи при разговор със телефон 112!

Още по темата:

  • Обявиха звънредно положение в България може да прочетете ТУК
  • Пловдив е готов да въведе дистанционното обучение в училищата – ТУК 
  • 1 година затвор за тези, които не спазват разпоредбите – ТУК
  • Какво се случва в Извънредна ситуация в България – ТУК

За автора

Вашият коментар