Доброволците от „Пловдив 112” в готовност да влязат в огъня край Хисаря (СНИМКИ)

Доброволци от формирование „Пловдив 112” се събраха тази сутрин в Центъра на Пловдив, готови да откликнат на апела за подкрепа при гасенето на пожара, възникнал в Красновски мин бани, местност Воден камък. В късния следобед вчера е получено писмо от кмета на Община Хисаря Пенка Дойкова с молба за съдействие и участие на доброволците при гасенето на огъня. 

Веднага бе задействан механизмът за известяване на ДФ „Пловдив 112”, като още тази сутрин преди тръгване дойде новината, че пожарът е овладян и не се налага мобилизация на пловдивските доброволци.

Заместник-кметът Розалин Петков изказа благодарност на момичетата и момчетата за всеотдайността, с която работят и готовността им да помагат на обществото в трудни ситуации.

Формирование „Пловдив 112” е сред първите в страната. От основаването пловдивските доброволци са участвали в множество мисии. През 2014 г. те бяха сред първите, които се отзоваха в помощ на пострадалите от наводнението в Аспарухово, припомни ръководителят на ДФ „Пловдив 112” Георги Влайков

Какво сподели още Георги Влайков за Доброволното формирование "Пловдив 112" може да прочетете ТУК

Вашият коментар