Две почиствания подготвят младежи на тепетата в Пловдив

"Отново е време, ние, гражданите на Пловдив да се се хванем за ръце и заедно да се погрижим за средата, в която живеем. Нека преди първия сняг тази зима да почистим местата, които не са всеки ден пред очите ни, но пък са безценни за пълноценния ни живот", споделиха за mediacafe.bg от гражданската инициатива. 

Вече на два пъти тази есен младежите организират оборки на Гребната база на 08.11 и 23.11, където бяха почистени част от защитените зони между канала и река Марица.

Сега на ход са и централните части, и в частност – тепетата. На пръв поглед изглеждат чисти, но има по-закътани и непроходими места, където хората много обичат да оставят следите си.

Организаторите споделиха, че в една от поредните си разходки преди седмица, по Бунаржика, са напълнили няколко чувалчета с отпадъци. Затова цялата енергия сега ще падне на това тепе. 

"Благосъстоянието на заобикалящата ни среда зависи от нас, гражданите. Затова хора от различни организации отново се обединихме, за да привлечем още повече участници в почистването на една от защитените територии на града ни. Акцията цели, разбира се, почистване, което да е повод да се замислим, че отпадъците се генерират от самите нас. За да можем да се радваме на чистата красота на природата, нека се грижим за нея", споделят още младежите.

След шестия работен ден тази седмица да се раздвижим и подишаме малко въздух. 

Заповядайте тези неделя (14.12) от 11 часа пред паметника на Васил Левски (градинката с чешмичката от страната на бул. Руски).  

Има осигурени чували, ръкавици, както и няколко пункта за събиране на отпадъците, съгласувани и със съдействието на район Централен.

За следващата седмица планираме още едно почистване, този път на Сахат тепе. Който не успее да се присъедини към почистването тази неделя, да не унива – ще има този шанс и другата неделя (21 декември). Събирането ще се случи на "Копчетата" .

СНИМКИ от последните почиствания в Пловдив можете да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар