Художничка продава картините си за лечението на своята майка

Доброто никога не пропада. Няма случай в историята на човечеството, когато доброто да не се е върнало при онзи, който го е направил, казва учителят Петър Дънов.

В това е убедена и младата и талантлива художничка Яна Тодорова, която се грижи за своята болна майка Руска Неделчева, но има нужда от помощ. 86-годишната жена е достоен и позитивен човек. За жалост, има няколко прекарани инсулта и след един от тях се налага да бъде оперирана тазобедрената й става.  

След усложненията със здравословното състояние на майка си Яна е принудена да напусне работа, за да се грижи за нея. Но от там идва другият голям проблем. Двете живеят под наем в София с 240 лв. пенсия, с която нямат възможност да покриват месечните разходи. За да спестят от тези разходи, те не се отопляват и не използват малкото електроуреди, с които разполагат.

Пловдивски доброволци от Благотворителна фондация “Навущанов” не веднъж са помагали с финансови средства на Яна и майка й. Покривали са сметките за прегледи, разходите за превоз с линейка лекарства, наем, както и често пращат провизии с храна.

Яна от своя страна е изключително талантлив художник, но поради липса на средства няма необходимите материали. Всички нейни картини са продадени, за да събере пари за лечението на майка си, което след операцията на тазобедрената става изисква чести прегледи, от които здравната каса е поела само два. Останалите си плащат сами по 60 лв. на преглед и 100 лв. за превоз с линейка.

Последните 5 картини, които има, Яна залага в заложна къща срещу 350 лв. Сега обаче е намерен купувач за една от тях, но за да се сдобие отново с нея, Яна трябва да откупи и петте. Което е непосилна задача.

Всички, които имат възможност и желание да помогнат с каквото и да е, могат да се свържат с Яна Маринова във Фейсбук  https://www.facebook.com/profile.php?id=100007028557051 или да дарят средства чрез дарителските сметки:

Общинска Банка АД

BG96SOMB91301065221201
Руска Неделчева Костадинова

Алианц Банк България
Яна Маринова Тодорова
BG69BUIN95611000488210

Банка ДСК
BG15STSA93000024871881
Руска Неделчева Костадинова

Повече информация може да намерите в страницата на Фондация "Навущанов"

За автора

Вашият коментар