Омразата между съседите в Кючук Париж пресъздадена в игра с послание

Победителите на Game Jam, отборът на Светците от Силиконовата долина съставен от Мирослав Гаригов и Красимир Димитро, споделиха веднага след награждаването впечатленията си от гейм уикендът.

Двамата от близо една година се занимават с настолни игри, а първото им участие в международния форум им донесе голяма награда за труда им.

Играта им е кръстена с интересното име „На Вуте да му е зле“, която е парти настолна игра, чието действие се развива в панелен блок в Кючука. Тя е с цел забавление и приключва за около 20-тина минути. По време на играта, всеки се стреми да прецака съседа си, по чисто български манталитет. Именно тя спечели наградата на публиката в категория настолни игри с няколко гласа повече. 

Момчета това първият ви гейминг продукт ли е?

Мирослав: Аз от много време играя, но за първи път създавам нещо авторско. Беше голямо предизвикателство, защото трябва да мислиш за много по-комплексни проблеми и тяхното решение, вместо само да се наслаждаваш на играта.

Красимир: Интересното при нас е, че ние се включихме към Game Jam на втория ден и нямахме никакво време, нито разработена идея. Но пък мисля, че се получи нещо много готино, което хората харесаха.

Как дойде идеята за панелката в Кючук Париж?

Мирослав: Кючука е един от най-колоритните квартали в града. Живея там и съм слушал какви ли не истории за него. Всички сме запознати със славата, която му се носи. Искахме сюжета да е забавен, а знаем, че междублоковите и междусъседските отношения не са ни чужди. Затова решихме да използваме българската поговорка

„Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле“ и по един саркастичен начин да ги покажем.

Красимир: Важно е да подчертаем, че нашата игра има послание. То е, че много хора си губят времето в омраза към съседите си, да им правят номера и поразии, а не е нужно. Толкова силно хиперболизираме тези номера, че показваме колко безсмислени са. Много по-добре е хората да се уважават и обичат, отколкото да си правят мръсно. 

Какво следва от тук насетне?

Мирослав: Мислим да разиграем играта и с други хора. Получихме много позитивни мнения и интерес, което ни амбицира да не спрем до тук, а да я развием и в бъдеще да я реализираме. Тя не е сложна, играе се бързо, забавна е и е напълно подходяща за приятелски компании.

СНИМКИ от GAME JAM 2019 може да видите ТУК

Game Jam през годините:

  • Последното издание на Gam Jam през 2018-та в ТУ Пловдив вижте ТУК
  • Повече за Game Jam 2017 – вижте ТУК
  • Повече за Game Jam през 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО от 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ от 2014-та вижте ТУК

Състезанието е подкрепено и от софтуерни фирми, които тук намират възможност да видят потенциални специалисти, които да привлекат на работа и с партньорството на младежкия портал mediacafe.bg

За автора

Вашият коментар