Конкурсът за Площад Централен получи награда за справедливост

С наближаването на първата годишнина на MoveBG, организацията се постара да открие каузи и хора, движещи държавата напред. Сред редица стойностни предложения от страна на партньорите, MoveBG отличи най-вдъхновяващите идеи според своите собствени критерии.

Сред каузите които получиха награди на тържеството по случай първия рожден ден на MoveBG са „Подарете книга“ в категория „Свобода“; сдружение „Тук-там“ в категория „Развитие“, което вече 7 години като Форум „Кариера в България. Защо не?“ се посвещава на това да покаже, че младите квалифицирани българи в чужбина и техните умения и знания са високо ценени и нужни и тук – в тяхната родина.

В категория „Прозрачност“ MoveBG избра за свой фаворит доброволческа организация, която от 2009-а година до момента е намерила нов дом за близо 3000 бездомни кучета и котки в София. Чрез многобройни дарителски кампании, проведени в изключително кратък срок в края на миналата година.

„Обединени идеи за България“ взе наградата за „Отговорност“, а за „Справедливост“ бе награден проектът на Община Пловдив за международния конкурс за Площад Централен в Пловдив. В категория „Любов“ беше наградена каузата на фондация „Идея в действие“, която обедини десетки българи да събират пластмасови капачки, за да финансират покупката на електроуреди за детски домове. „Националният младежки форум“ взе наградата в категория „Общо действие“.

Вашият коментар