Майка продава дрехите на детето си, за да го лекува

Самотна майка от Пловдив продава дрехите на детето си, за да събере пари за лечението му. Жената живее с едва 370 лева на месец и е принудена да продава всичко излишно в интернет с една цел – да даде шанс на детето си да проходи, информира Дарик радио.

За крехката си възраст Никола е претърпял цели 10 операции. Детето е с детска церебрална парализа. Баща му го изоставил като разбрал тежката диагноза. А майка му е неотлъчно до него. Клиника в Полша дава надежда на самотната майка, че Никола може да проходи.

„Набираме средства, които са необходими за заминаването ни. 5550 евро е първото отиване – ще се наложи да се ходи 2-3 пъти до там", споделя Саша Димитрова.

За да събере средства, Саша започва да продава собствените си дрехи и тези на детето си в интернет. Майки разбират за проблема й и организират онлайн търг за продажба на дрехи.

Тъй като няма на кого да повери грижите за Никола, Саша не може да започне работа. За първия курс на лечение са необходими около 10 хиляди лева. До момента са събрани 2300 лева.

За всички, които искат да помогнат могат да го направят на дарителска сметка в Уникредит Булбанк:

  • IBAN: BG22UNCR70001522564636
  • BIC : UNCRBGSF
  • Титуляр: Никола Димитров
  • PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg

Информация: Дарик Радио

Вашият коментар