Огромна червена лента образуваха студентите в Пловдив (СНИМКИ)

Мащабна Антиспин кампания организираха днес младежки организации и студенти в цял Пловдив. Почти във всички университети, училища, както и на централния площад усмихнати момичета раздаваха кондоми с цел защита от едни от най-коварните болести на нашето време.

НАРД и БЧК бяха окупирали Центъра и спираха почти всички минувачи, за да им напомнят какъв ден е днес. Нямаше как да не забележиш студентският съвет на входа на Ректората на УХТ, защото всички те бяха със зелени светлоотразителни жилетки.  

Студентски съвет на ПУ пък цял ден информираше своите колеги относно защитата от СПИН и ХИВ и раздаде близо 3000 червени лентички пред трите си сгради.

Рано тази сутрин те опънаха огромен щанд пред своя Ректорат, а пред него поставиха огромно "Не се сърди човече", на което всички студенти трябваше след хвърляне на зар и съответно преместване на ходовете, да отговарят на въпроси свързани с кампанията. Повечето от тях не се затрудняваха на играта и видимо се забавляваха, докато хвърляха огромните зарове. 

След демонстрациите СС към ПУ се събра и успя да осъществи замисъла си, като студентите образуваха симовола на Антиспин кампанията – червена лентичка. Близо 30-та доброволци бяха облечени в специални червени тениски и балони, които импровизирано хвърлиха в края на първия ден на своята кампания, която завърша утре със специална, която от БМЧК – Пловдив ще изнесат на тема: "Превенция ХИВ/СПИН". 

Тя ще се проведе на 02.12.2014г. от 16:30 часа в 11 ауд. (Ректорат)Всеки посетил лекцията ще получи сертификат за преминато обучение.

Вижте видео интервю с организаторите: 

Повече за кампанията в УХТ можете да видите ТУК.

Вашият коментар