Пловдивчанин гледа 3 деца с 251 лева, търси се подкрепа

На 3 февруари тази година шофьор блъсна 35-годишната Калина от Пловдив. Инцидентът стана на пешеходна пътека, докато тя се прибира от училището на дъщеря си. Младата учителка прекара няколко месеца в кома, след което почина, а след себе си остави 3 прекрасни деца под грижата на  баща им.

Днес съпругът й  – Иван се грижи сам за тях. Той е с инфаркт, трудоустроен е и получава пенсия 131 лева. Освен тях, той взима и „огромните“ 120 лева детски надбавки за Йоана, Павлина и Калоян.

След инцидента България стана съпричастна към трагедията на семейството. Много хора се включиха с помощи и средства за трите деца. Случаят обаче бе бързо бе забравен и днес никой и никъде почти не се говори за него, а помощ за 48-годишния вдовец няма.

"Нямам сърце и душа да ги заведа на гроба на майка им, как да го направя?", коментира Иван, цитиран от агенция blitz. 

"Най-голямото дете е много тъжно и затворено в себе си, постоянно говоря с нея, не я оставям да се депресира. Калоян вечер продължава плаче за майка си и да я търси, той не разбира, че нея я няма, много тъгува и Надето", въздъхва човекът. 

"Живеем на магия, образно казано, много ни е трудно", споделя Иван като посочва още, че разходите на семейството за отопление и други нужди са около 200 лева на месец. 

Вие можете да помогнете на малките Йоана, Павлина и Калоян. И не го правете, само защото наближава Коледа.

Тел. за връзка с Иван – 0988351554

Банкова сметка:

Иван Димитров Стефанов
Уникредит Булбанк
IBAN: BG51UNCR70001519869454
BIC: UNCRBGSF

снимка: blitz.bg

За автора

Вашият коментар