Пловдивската опера и млади музиканти събраха 4600 лева за Алекс и Дари

Фондация „Светът на Ерика“ осигури 4600 лева за едногодишни стипендии на две болни деца от Пловдив

Пълна зала, приятни емоции и много усмивки – така протече коледният благотворителен концерт ”Още усмивки за Алекс и Дари”, организиран от фондация „Светът на Ерика” със съдействието на Държавна опера, Пловдив.

Събитието, състояло се на 15-ти декември в Концертна зала, събра 4600 лева в полза на две семейства от Пловдив, чийто деца се нуждаят от постоянна специализирана помощ.

Алекс Колев е на 8 години и е с диагноза аутизъм, а Божидара Георгиева (Дари) е само на 6 години, с диагноза ДЦП. В продължение на 12 месеца семействата ще получават целеви стипендии за покриване на разходи за рехабилитация и подобряване на здравословното състояние на децата им.

В концерта се включиха Ерика Адамс, Йоан Баков от бой бандата 4U, VENETA, както и множество други талантливи млади изпълнители.

Организаторите благодарят на всички участници и доброволци, помогнали за осъществяването на събитието.

„Радваме се, че толкова много хора са съпричастни към нашата кауза и се надяваме с подкрепата на цялата пловдивска общественост  да успеем да подпомагаме семействата на Алекс и Дари и в бъдеще”. 

От фондацията също напомнят, че средства за тази кауза продължават да се набират целогодишно чрез дарителската им сметка: 

  • IBAN: BG37 UNCR 7000 1520 9286 55,
  • BIC: UNCRBGSF
  • Основание: Божидара Георгиева или Алекс Колев

Повече информация за събитието и каузата може да намерите във Фейсбук.

За контакт с организаторите: тел. 0888205926 – Валентина Адамс.

За автора

Вашият коментар