Пловдив в средата на седмицата (ВИДЕО)

Сряда вечер в Пловдив. Библиотеката. Латино вечер от кизомба, салса, бачата, зумба, каквото си пожелете, само трябва да влизате тихо и внимателно, за да уважите атмосферта, която прегръща от вратата.

Сряда или среда, среда на малка душевна сцена, където танцуващи души се срещат. Започват в прегръдката на кизомба да разпознават мелодията на океаните събрани в тях, тихомълком обвити в тайнственост и откритост едновременно.

Гаро (Библиотекарят) прави тихи стъпки между ръкостискания и танц, приличайки на пазител, придаващ безопасност и сигурност на място, осветено от лампите-триъгълници, с отпечатъци от ръце.

Къде другаде е най-добре да се срещнат душите на танца, освен в библиотека, между мъдростта на книгите, тлееща на лавиците; изрезките от думи, рисуващи света ни какъвто е – цветен, тих, мирен.

Стените не падат, стоят да прегърнат тази атмосфера от хора, събрали се да усетят единението, което изпитват в себе си, с някой друг,където женската ръка среща времето събрао между плешките на гърба на мъж, където разчистваме тъгата събрала се в разделението на двата пола.

Хората затвавят очи и се сънуват по-добри. Точно навреме, мисля си аз, преди Коледа. Помълчавам над чашата, пълна с вино и истина. Ако не намерите изгубените си криле тук, ангели, след като разчистват хората пространстовото от пошлост и добавят близост, то тогава, къде?

Срещам въпросителни погледи, докато стоя с листите хартия, но са въпроси, които отбягвам, защото не сме се събрали за това тук, прекрасни бели същества. Танцуваме, около осмицата на вечността, не върху дребните тленни желания, които отлитат като отпадъчен дим. Тук духът над тленното е неуловим, непоклатим.

Приятна вечер, Пловдив

Имаш пазители, учители и тихи спътници в своя духовен и културен растеж.

Ще ги намериш, стига да са ти нужни, да бъдат тук, да дават цвят и смисъл, в тайните кътчета на  града – тайни, доколкото тайна може да остане една Б/библиотека.

Снимки на Пловдив: Фотограф – Здравко Йончев

СНИМКИ от Кизомба уикенда в Пловдив можете да видите ТУК.

ОЩЕ СНИМКИ от фотографа Здравко Йончев на Пловдив можете да видите ТУК.

Продължаваме да публикуваме всяко едно мнение или статия изпратена до нас в секцията "Блогове"Направи го и ти. Не е страшно, готино е да видиш своите мисли сред другите… в mediacafe, нали?

Вашият коментар