Илиян Велков от Господари на ефира: Успех е когато помогнем (ВИДЕО)

Златният скункс все още чака бившия президент на Ботев Пловдив – Димитър Христолов да си го прибере, споделя репортерът на "Господарите".

Репортерите на "Господари на ефира" получиха една от престижните награди на Съюза на българските журналисти в категорията "Кореспонденти в страната".

Илиян Велков от Пловдив вече 6 години е репортер за „Господари на ефира”. А в професията навлиза през 2006-та. По думите му най-голямата награда е доверието на хората, а успехът е когато действително успее да помогне на пострадалите от измами и злоупотреби и когато лошите практики биват прекратени след техни репортажи. За първите му стъпки като репортер той разказва във видеото с него, а също и за някои от случаите, по които е работил, заедно с екипа.

„Важното е да разкрием самата схема и да покажем кой е виновен. Според мен не трябва да се крият лицата на хората, които правят измами и злоупотреби. Има такива репортери, които само отразяват събития и други, които разплитат цялата кошница. Това е нашата работа в „Господари на ефира”… Измамите в България процъфтяват. Но трябва да имаме убеждението, че може да направим нещо. Разчитаме на хората с будна гражданска съвест”, разказва Илиян Велков.

Той добави, че от известно време, освен златните скунксове, „Господарите” раздават и бели лястовици за добрите примери, за благородните и добри постъпки. „Номинирайте някого! Надявам се скоро тази лястовица да дойде и в Пловдив” , предлага Илиян.  

Успехът за мен е, когато реално помогнем на хората”, твърди репортерът, който не е очаквал да получи наградата на СБЖ. „Знаем, че работата на кореспондентите остава малко по на заден план. Не очаквахме, поканиха ни. Аз съм много щастлив. Но най-голямата награда е доверието на хората. Ако него го няма и тяхното чувство на отговорност, няма да се получат нещата. Пожелавам си да бъдем по-добри и по-будни”.

Ще чуете и разказа му за издирването на Димитър Христолов, който на няколко пъти бягаше при опитите да му бъде връчен Златен скункс, заради лошото управление на футболен клуб „Ботев Пловдив”. Илиян най-любезно го помоли за пореден път да бъде достоен и да го приеме.

Още за Илиян Велков и любопитни истории от неговата практика, вижте и чуйте от видеото с него:

Вашият коментар