Пожарникар, спасил стотици човешки животи, има нужда от подкрепа!

Тодор е пожарникар повече от 25 години, а случаите, в които е помагал на непознати са стотици. Сега е време тази подкрепа да му се върне!

Колегите му от Регионалната дирекция в Пловдив се обръщат с апел към всеки, който иска и може да ги подкрепи в кампанията им по набиране на средства 

Дългогодишният началник смяна в Първа районна противопожарна служба Тодор Атанасов Топлев е с поставена диагноза левкемия от ноември месец, като за лечението му към момента са необходими 190 000 евро.  

Тошко Топлев е семеен, има две деца. Награждаван е многократно за работата си и е отличен спротист. Спасил е десетки животи.

скаме Тошко отново да идва на работа и да ни помага, казаха със сълзи на очи колегите му пожарникари".

"През всичките тези над 24-25 години в пожарната мъжът ми е минал през какво ли не, повечето естествено са свързани с човешкото нещастие и доброто, което им е строил. Никога не съм си представяла, че сега той ще има нужда от подкрепа", споделя съпругата на Тодор – Славка Топлева. 

В момента получава помощ от също така непознати хора, както мъжът е помогал през всичките тези години! Важното е да е навреме и с желание да се помогне, допълва силната жена и продължава разказа си за mediacafe. 

"Спомням си преди няколко години, стегнахме багажа за морето и докато карахме по булевард България в Пловдив, виждаме в средно платно спряла кола, из под капака се издига гъст дим, шофьорът стоеше до колата и буквално се пазеше от минаващите около него автомобили, без никой да спре и да окаже помощ. Мъжът ми наби спирачки и хукна с нашия пожарогасител да помага. Буквално заряза колата ни на пътя зад горящия автомобил. Отвори капака и веднага с насочена струя загаси пожара. 

Секунди по-късно дойдоха неговите колеги, които се шегуваха

"Ако знаехме, че си тук, нямаше да идваме"

Шофьорът на пострадали автомобил дори не успя да реагира, когато ние отново потеглихме към морето.

Иначе има много случаи, когато е прескачал през стълбата в терасата на заключени апартаменти и гледката, на която се е натъквал е била меко казано, като от филм на Хичкок: полуразложен труп на възрастни хора, починали сами в апартамента", завършва разказа си г-жа Топлева и решава да спре до тук, защото спомените й започват да навлизат в съзнанието й. 

Шефът на Първа районна служба Васил Димов, където Топлев е дежурен началник смяна, разказа още пред медиите, че се подготвя филм за работата на пожарникарите, където ще включат и случая на Тодор Топлев. Освен това момчетата планират да организират и благотворителни футболни срещи, за да помогнат на колегата си. Те са създали страница в социалната мрежа facebook, където може да видите подробности за кампанията

Набирателни сметки:

  • Уникредит Булбанк – Пловдив – BIC:  UNCRBGSF 
  • IBAN:  BG80 UNCR 7000 1522 5171 29  – в лева
  • IBAN:  BG37 UNCR 7000 1522 5171 27 – в евро 
  • ТОДОР АТАНАСОВ ТОПЛЕВ
  • Както и чрез PayPal на акаунт:  fire1966@abv.bg .

Вашият коментар