РИОСВ отправя предизвикателство към пловдивчани по повод Деня на Земята

На 22 април 2020 година светът отбелязва 50-годишнината на най-масовия екологичен празник – Деня на Земята

Тази година не можем да излезем навън сред природата, да организираме почистване или да предприемем действия заедно, а планираните от екоинспекцията мероприятия са отложени, докато трае извънредното пложение. Но това, че не няма как да се съберем заедно, не означава, че няма да отбележим годишнината и да покажем своята любов към събуждащата се природа, която не се интересува от вируси и болести.

Слънцето гали с лъчите си, пролетният дъжд се сипе напоително, птичките пеят любовните си песни, насекомите жужат неуморно, Земята се събужда и се обагря в свежи цветове. Можем да се опитаме да станем част от тази хармония! Затова РИОСВ – Пловдив отправя предизвикателство към всички деца, ученици и студенти: Оформете зелен кът в дома си – посейте семена или посадете растение в двора, градината си или в саксия на терасата, направете снимки как правите това и на резултата от усилията Ви! Напишете ни какви растения сте засяли или посадили, има ли някакви особености при грижите за тях, споделете накратко свои мисли какво е Вас Земята и емоциите, които изпитвате, когато сте във връзка с нея.

Изпратете снимките и текста на нашия имейл riosv_pd_pr@abv.bg най-късно до 22 април 2020 година. Не забравяйте да напишете името, възрастта и пощенския си адрес. На авторите на двадесетте най-оригинални фоторазказа ще изпратим по пощата пликче със семена от цветя. Имайте предвид, че с изпращането на материалите, давате съгласието си РИОСВ – Пловдив да ги публикува и използва за информационни и образователни цели. Земята се нуждае от нас повече отвсякога! Да й дадем своята любов! Денят на Земята се отбелязва от повече от милиард души всяка година като призив на действия към промяна на човешкото поведение и политиката по околната среда.

Темата за Деня на Земята – 2020 е „Климатични действия“. 

Вашият коментар