Родители изоставиха 9-годишното си болно дете в Онкохематологичното в Пловдив

Заради многото отзовали се да помогнат след вчерашния апел загрижени помолиха хората да не се струпват в болницата, за да не се създава стрес за Мустафа и за хората, които работят там

9-годишно дете, което страда от злокачествено заболяване, е изоставен от родителите си в онкохематологията в Пловдив. Това сподели вчера Гергана Божилова след посещение в Детското Онкохематологично отделение УМБАЛ "Св. Георги". Той е принуден да разчита на грижите на персонала и други майки, за да се справя по време на лечението. Само за ден на апела и за помощ се отзоваха стотици хора, за да му помогнат с каквото могат.

Публикуваме и повече информация за детето:

Мустафа е на 9 години, 128 см. висок и тежи 24 кг. Размерът на обувките му е 33-34 номер. Дрехите могат да бъдат изпращани на адрес: Пловдив, бул. "Васил Априлов" 15 А, Детска клиника, Онкохематологично отделение.

Ето и какво написа Гергана Божилова във Фейсбук.

"Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване, изоставен от родители и близки той е принуден да разчита на персонал, на други майки и най-вече на себе си, относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на 9-годишния Мустафа с дрешки. Предполагам всеки има нещо останало от неговите деца, ние от Детска Онкохематология Пловдив ще Ви бъдем Благодарни!

"Идеята е максимално да помогнем, но без да се натрапваме и без да пречим на пълноценната работа на лекарите. Нека действаме разумно и да помогнем максимално на детето и на цялото отделение, които се грижат за тези ангели, а не да създаваме само хаос, без да правим нищо друго!", пише една от администраторките на Фейсбук групата Надежда Червенкова цитирана от БНТ.

Вашият коментар