Шофьори, да направим път на децата (ВИДЕО и СНИМКИ)

За поредна година малчугани показваха на шофьорите, че те са най-важни на пътя 

Те отново се учиха да пресичат правилно заедно с полицай от отдел "Пътна безопасност" 

Малчуганите от ЦДГ "Светла" в район Западен в Пловдив се включиха отново в акцията по повод Глобалната седмица за пътна безопасност  в страната. Децата, облечени в светлоотразителни жилетки направиха демонстративна тренировка в компанията на полицай Стойчо Яковски и кмета на района Димитър Колев, от дестаката си градина до училище СОУ "Св. св Кирил и Методий" в квартал Смирненски. По време на своята разходка децата пресякоха най-оживената улица, а автомобилите бяха спирани, за да може да и .те самите да не спират да мислят, че пешеходците са най-важната част от движението на пътя.

(Ретро снимка архив на кампния в Пловдив)

Полицаят от КАТ Стойчо Яковски демонстративно спираше преминаващите водачи на МПС в близост до детското заведение, като през цялото време обесняваше на децата как се пресича правилно.От своя страна малките задаваха десетки въпроси с любознателен поглед, на които той отговори с усмивка и необходимото обяснение.

Акцията, която продължи около 30 минути, бе с основна цел да научи децата как се пресича безопасно и да заостри вниманието на гражданите към опазване живота на децата, което е и най-големият проблем в борбата с пътните инциденти през последните години в България. 

През април месец пък 60 детски рисунки на ученици от 1-ви до 7-ми клас се включиха в тазгодишния конкурс “Спаси живота на детето", а 20 от тях, подбрани от жури бяха представени във фоайето на 2-ро РПУ под тепетата. 

Още за поредицата от кампании през изминалата година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар