Над 200 ученици номинираха пловдивчанка за „Герой“

Координаторът на Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) Вера Кирилова бе номинирана в категорията „Герой на децата“ в националния конкурс „Златна ябълка 2016“ за принос към правата и благосъстоянието на децата.

"Не очаквах номинацията", сподели пред Дарик радио любимият координатор на доброволците в България. Признанието идва от повече от 200 тийнеджъри, които са я номинирали в конкурса, организиран от "Националната мрежа за децата".

"90 на сто от доброволците при нас са между 17 и 18 годишни, всеки от тях има различна мотивация", обясни Вера пред Дарик и даде за пример намирането на приятели, получаването на знания и социални умения, както и опит, оценяван положително в редица висши училища в страната и чужбина.

Сред дейностите, в които са ангажирани доброволците, са посещенията на самотни възрастни хора, на болни деца и младежи от социални институции, участие в разнообразни културни и спортни събития. И в момента в Европейското първенство по фехтовка в Пловдив са ангажирани 100 от нашите доброволци, обяви Вера Кирилова.

Призът за „Герой на децата“ ще стане ясен на 1 юни, когато ще бъдат връчeни наградите. Подкрепете Вера ТУК. 

За автора

Вашият коментар