Стартира Световната седмица на донорството

Всяка година от 11 до 18 октомври отбелязваме Световната седмица на донорството

Инициативата се провежда ежегодно с цел насърчаване на обсъжданията по темата, поставяне на фокус върху важността на акта на даряване и предоставяне на информация. 

По официални данни само в България двойките с репродуктивни проблеми са над 150 000, а около 40 000 от жените, които не могат да имат деца, се нуждаят от донорска яйцеклетка. Неофициалните цифри са значително по-високи. Донорският материал е крайно недостатъчен, а многобройни семейства са в очакване и имат нужда от помощ. 

В тази връзка пловдивската АГ болница „Селена“ отправя призив към всички, които имат тази възможност, да помогнат на семействата да сбъднат най-голямата си мечта. 

Популярно е схващането, че процедурите по даряване на яйцеклетки и сперматозоиди са опасни за донора, но напротив. Процедурите не крият особени рискове, а единствено удовлетворението, че сме успели да помогнем и да дарим щастие. Донорството е напълно аномимно, а разходите по процедурата, транспорта и пропуснати ползи се поемат от болницата. За да има възможност да дари яйцеклетки, една жена трябва да бъде между 18 и 34 години, с поне едно родено здраво дете и да отговаря на всички медицински и правни изисквания за целта. За мъжете изискванията включват да бъдат на възраст между 18 и 40 години, да са клинично и психично здрави, да не страдат от хронични или наследствени заболявания, да имат добри показатели и да не са под запрещение.

АГ болница „Селена“ е едно от малкото болнични заведения, които работят с донорски материал. Успеваемостта на ин витро центъра на болницата не е спадала под 50% от самото му създаване, а успеваемостта с донорски яйцеклетки стига до 82%! Подробна информация и отговор на всички въпроси, които ви вълнуват по темата, може да получите от тях по всяко време.

За целта е нужно да се свържете с тях тук или на 0882 06 84 15 или 0884 94 02 24.

Повече за кампанията на АГ "Селена" може да прочетете ТУК

 

Вашият коментар