Стартъпът на Медиакафе във Вискомп приключи

Преди около 2 години една от най-големите IT-компании в България подаде ръка на младежкия портал Mediacafe.bg, за да успеем да израстем още повече. Тогава вече сайт на 3 години, с изградено име и позиции, започнати проекти и много идеи успяхме да получим шанса да развием още повече всичко това до позицията, в която сме днес.

Start-up-ът, който ни предложи Вискомп – една от най-отворените към млади хора компании – ни предостави офис пространство, консумативи, добра офис среда с весели колеги. С тези даденост за 2 години успяхме – освен ежедневното медийно онлайн съдържание – да създадем десетки интересни малки и по-големи проекти в градска среда, изложби, събития, пряко свързани с успешната кандидатура на Пловдив за Европейска столица на културата, бяхме и единствената пловдивска медия на обявяването в София, че тази кандидатура всъщност е успешна, ежегодният ни конкурс „Мисия студент“ стана и един вид международен с участия от чужбина през 2014-а. Нищо от това нямаше да се случи без помощта на Вискомп – но по-важното, във всички тези проекти работихме с млади хора, със стажанти, които макар и не постоянна част от Медиакафе, се сливаха без проблеми с благородната среда във Вискомп. Не забравяме и изработката на новия ни сайт, помощта за нови и неочаквани партньорства.

Именно доброто отношение към младите хора е сред нещата, които отличават компанията от много други – много стажове, набиране на млади и кадърни хора, които наистина имат умения, а не просто дипломи. Компанията обучава студенти, взимат на работа хора без опит, подкрепят Пловдивския университет, Математическата гимназия и са пример за подражание на останалите български компании за връзка между образование и бизнес.

Освен вътрешната си дейност, Вискомп помагаше – а ние отразявахме – много събития, свързани с развитието на Пловдив и бизнеса в града – като различните Стартъп събития, голямата Аутсорсинг конференция през миналата година и много други, станали и с подкрепата на Община Пловдив.

От днес, 11 май 2015, Медиакафе вече е на ново място, самостоятелен независим проект, който ще продължава да помага на Пловдив, културата и младите хора в града – а и в цялата страна, във всички добри каузи, които се развиват в града.

Благодарим ви!

Вашият коментар