Студенти в Пловдив подариха усмивки за 8-ми март (СНИМКИ)

8-ми март стана още по-специален за пловдивсикте дами благодарение на младежите от Студентки съвет към висшето училище по сигурност и икономика

Денят на жената бива отбелязан за първи път на 23 февруари 1909 година в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. След икономическа експанзия в началото на 20 век се наблюдавала масова поява на жени работнички, които протестирали за своите права. Това довело до първата международна конференция на жените, на която били поставени основите на ежегодно честване на нежния пол. 

С течение на времето тази инициатива придобивала все по-глобално значение. И така до ден днешен, когато тази популярност превърнала деня в празник, който дори е официален за редица държави. 

В България 8-ми март не е официален почивен и неработен ден, но е ден с изключително значение и настроение. Поколения български мъже тачат празника, защото получават възможността да изразят обичта, признателността и възхищението си към своите половинки, сестри и майки. Да, най-вече майките! Помним още от детската градина как чакахме да дойде „денят на мама“, за да направим картичка и да поднесем букет. 

Но този ден, предшестващ пролетта, е празник на всяка една дама. В глобален план това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

С идеята да се покажат напълно, че и съвременните младите мъже наистина уважават нежния пол, студентите към ВУЗ-а по Сигурност и Икономика в Пловдив стартираха инициатива на 8-ми март. От 11 часа на обяд до късен следобед те раздавата картички, цветя и много усмивки на пловдивските дами и гостуващите в града представители на нежния пол. 

Със сигурност всяка една жена се почувства още по-специална на празника си, благодарение на младите хора. Участниците осветиха мрачния ден на много дами, направиха го по-приветлив и по-позитивен.

Младежите към Студентския съвет имат желанието да превърнат тази кампания в ежегодна традиция.

ВУЗ-ът подкрепи и кампанията за 8-ми декември за по-малко инциденти на този ден.

Вашият коментар