Harlem shake от думи в моноспектакъла на Ованес Торосян

Седем забавни разказа за хора живеещи в България. Техните възгледи, мечти и принципи. 

Един проект за изгубената духовност, писменост и култура. За народно творчество – без ценности, крив морал и неизвестна посока. Това ще ни се предложи на 14-ти март в Пловдив.

Кой е виновен, има ли такива? Кой днес пише нашата история? Какво бе в началото, а какво стана? Какво ще е? Отметнат ли е векът? Лош ли е жребият? Защо сме останали и що чиним? Културата ли окарикатуряра карикатуриста или народът окарикатурява културата? 

Всички тези въпроси, както и опозициите: черно-бяло; ден-нощ;  да-не; действие-надежда. Това ще бъдат едни от засегнатите теми на предстоящия моноспектакъл. Той носи заглавието „Харлем шейк“ и в ролята на главен негов герой ще влезе Ованес Торосян. Актьорът е нестихващ в търсенията си и в театъра, и в киното, както като актьор, така и като режисьор. Той умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез-и-за- зрителите.

Вероятно и това е една от причините да е носител на на номинация за награда ИКАР за дебют и няколко други филмови награди. Популярен е с кино житието си „ТИЛТ”. Но проявите му на сцена не приключват с това.

„Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, "Отчуждение", „Съдилището”, “Каръци“ … номинация.  А на сцената "Били лъжеца", "Пухеният", "Да играеш жертвата", "Лейтенантът от Инишмор", "Белградска трилогия", "Анархия в Бавария", "Идиот 2012", "Хамлет", "Балканска", "Истина отвъд полярния кръг", "Пучи", „Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“ са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.

Мястото на събитието е BeeBop Cafe, а стартовият час 19:30.

Вашият коментар