Ученици организират футболен турнир в подкрепа на приятел

Съученици помагат на 16-годишният Георги Китипов, за да спечели битка с коварна болест

На 1-ви септември от 18:00 часа 4 отбора ще се включат в благотворителен турнир организиран от ученическия клуб Лео. Мачовете ще се играят на игрище Номер 5 (до стадион Пловдив), а входа на събитието е 5 лева, информираха младежите mediacafe.bg

Тежката диагноза – левкемия е поставена на Георги, когае е едва 4-годишен. През 2009-та година обаче следва рецидив, а след лечение е в ремисия. В края на май тази година обаче отново му поставят тежка диагноза – рецидив в ляв бял дроб. Той се нуждае от спешна химиотерапия в чужбина, но семейството му няма нужните средства, които са около 150 хиляди лева. В момента се чака официалната оферта за лечението. Сега Жоро живее само с майка си, защото баща му ги е напуснал, когато той е бил само на 2 години. 

Приятели на Георги вече са поставили кутии за събиране на средства на няколко места в града под тепатата. Има открити дарителски сметки, а предстои и DMS кампания. Учениците от Английската гимназия предприемат поредица от събития и концерти в подкрепа на техния съученик.

Преди месец, в една от първите акции в централната част на Пловдив, тийнеджърите събраха над 1000 лева за малко повече от час, сподели Полина Георгиева – председателят на ученическия съвет на ЕГ "Пловдив".

Видео с призив на един от най-добрите приятели на Георги – Валентин Котов:

Повече информация може да намерите ТУК

За автора

Вашият коментар