Ученици от Пловдив помагат на 11-годишно дете да проходи отново

„Да изправим заедно Дани!“ – благотворителна кампания на Interact Club Plovdiv

Младежката организация, част от Rotary International – Interact Club Plovdiv, се е заела с амбициозната  задача да набере средства за кампанията на Даниел Иванов. Учениците ще сторят добро, като са решили да организират R.N.B and HIP-HOP PARTY, което ще се проведа на 3.11.2017 от 19:00 часа, с участието на DJ резидентите на Bedroom.

Даниел Иванов е само 11-годишен и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен, която води до постепенното отслабване на мускулатурата на тялото, цялостно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност.

„Дани винаги е бил много весело и жизнерадостно дете“, споделя майката Милена Бялкова. Така той е определян и от всички свои близки и приятели, въпреки болестта, която го сполетява едва на 6-годишна възраст, непосредствено след внезапната смърт на бащатата.

„Когато разбрахме за заболяването, Дани не беше достатъчно голям, за да разбере какво се случва. И до голяма степен все още няма представа“, разказва още Госпожа Бялкова. „Той е като всички останали деца, макар да се чувства различен. Не иска да прави хилядите упражнения, защото му доскучава и се оплаква от рехабилитацията, а аз се опитвам да му обясня, че това ще е част от живота му и за напред.“

Най-голямата мечта на Дани е да посети Пирамидите в Гиза отново изправен на крака. И сега неговото желание не изглежда така непостижимо. В болница „Лив Хоспитал – Истанбул“ Дани се подлага на иновативно лечение със стволови клетки, като резултатите са обнадеждаващи. Това обаче се оказва един изключително дълъг и скъп процес,  чието заплащане е непосилно за семействоно. С помощта на роднини и приятели, Госпожа Бялкова успява да събере средствата за първите две процедури, които се провеждат през септември и октомври по-рано през 2017 година.

Необходимите 24 000 USD за останалите етапи на лечението остават една далечна цел, за постигането на която, до момента, е събрана минималната сума от приблизително 2600 лв.

А подобрение в състоянието на Дани вече има и той очаква с нетърпение следващата процедура през ноември.

„Всеки малък успех го прави щастлив. Трябваше да го видите онзи ден, когато успя да се изправи едва за няколко секунди!“, допълва майката.

Нека да изправим заедно Дани, като укажем своята подкрепа и заедно с него се забавляваме на благотворителното парти в Bedroom Plovdiv на 3.11.2017 от 19:00 часа, като изпратим съобщение на  номер 17777 с текст DMS DANI.

  • Благотворително R.N. B AND HIP-HOP PARTY – "Да изправим заедно Дани"
  • Event from Interact Plovdiv and Bedroom Club 
  • Location Bedroom Club Plovdiv

Цената на билета е 7 лв с включени минерална вода, кетъринг и вино.

Билети се закупуват предварително от:

Е.Г. „Иван Вазов“: Дарина Бончева– 10и; Василена Белева, Дияна Чолакова – 11а клас;  Никола Пейков– 11б клас; Виктория Донева, Тихомира Стойчева, Рангел Гегов – 12а

Е. Г. „Пловдив“: Габриела Русева, Катерина Семерджиева – 11 клас; Мартина Гарабедиан – 12 клас; 
Математическа Гимназия „Акд. Кирил Попов“: Мариела Попова – 12 клас; Кали Кузманова, Ивайло Янев – 10 клас.

ПГХ „Св.Св. Кирил и Методий“: Валентина Горанова – 10 клас

Събитието ще се проведе от 19:00 до 10:00, като лицата навършили осемнадесет години и непълнолетни лица с придружител са свободни да останат и да продължат партито от 23:00 часа.

Всички събрани средства от входа на двете събития отиват по сметката на Дани!

 

Вашият коментар