Ученици от Пловдив помагат на свой приятел останал без дом след пожар

Ученици от Френската езикова гимназия и Музикалното училище в Пловдив организират благотворителен концерт в подкрепа на техени съученик и приятел Васил Георгиев

На 17-ти октомври миналата година пожар оставя без дом семейството на Васко от Асеновград

"Нашият приятел Васко наскоро преживя нещастието да стане свидетел на това как дома му и всичките му вещи, които за голяма част от нас са даденост, изгарят и се превръщат в пепел", започна разговорът с неговата съученичка Галена Ганчева. При домашен инцидент миналата година е започнал пожар от втория етаж на дома му и при гасенето му цялата къща е била унищожена и станала негодна за ползване, както от пожара, така и поради пяната и водата при гасенето му. Специалисти са установили, че къщата трябва да бъде съборена и да се построи наново.

"Нашият приятел повече няма да може да се завърне в дома си такъв какъвто го помни, но ние най-сърдечно и искрено решихме, че можем да опитаме да му помогнем той да има отново място за живеене, което да се превърне с времето в дом", сподели момичето, което е 11 клас във Френската езикова гимназия за mediacafe.bg.

"Ние, приятелите и съучениците на Васил, организираме концерт във Военния клуб напълно и изцяло от наше име. Обръщаме се към всички добри сърца на този ден да подкрепят инициативата ни, защото вярваме, че можем да постигнем много, когато сме заедно", допълни Галена.

"Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия", споделя още тийнеджърката пред mediacafe.bg

Концертъ ще се проведе на 23 февруари /петък/ от 19.00 часа в залата на Военния клуб под тепетата.

Входът ще е символичен – 5 лева, но всеки ще може да помогне с още, колкото са му възможсостите

Ще има музика за всеки вкус – класическа, българска народна музика, рок и психиделикам та чак до поп музика.

Ще станете свидетели на чудната магия на музиката, но този път вълшебството ще е още по-голямо – защото всички музиканти ще туптим с едно сърце, поради надеждата ни и вярата ни да помогнем на Васко – ДА ИМА НОВ ДОМ!

Повече за инцидента и как може да помогнете на момчето, втижте ТУК

  • BIC STSABGSF
  • BGN BG09STSA93000006935137
  • Банка ДСК

Снимки: актуално.ком и mediacafe.bg

За автора

Вашият коментар