Ученици от Пловдив продължават да помагат на семейства загубили работата си

Кампанията "Купи и дари в условия на пандемия" продължава да помага на семейства в нужда

Интеракт клуб Пловдив – Филипопол, съвместно с Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол, Ротаракт клуб Пловдив, Ротари клуб Пловдив – Филипопол, Инър Уийл клуб Пловдив и Доброволно формироване Пловдив 112, организира кампанията "Купи и дари в условия на пандемия". 

"Тази седмица до нас застават и членовете на Доброволно формироване Пловдив 112, като помагат пакетите да достигнат до вече трийсетте семейства в нашия списък. Много от семействата бяха зарадвани по време Великденските празници благодарение на дарителите, които решиха да ни помогнат в тази кауза", споделиха младеите от различните организации за mediacafe.bg

"Купи и дари" се провежда ежегодно от младежките клубове в Пловдив. Тя е свързана със закупуване на доброволен принцип на различни видове храни в супермаркетите на веригата Кауфланд. Храните се разпределят между семейства в нужда от Пловдивска област. Тази година година поради невъзможността това да се случи в тези магазини и факта, че множество семейства останаха без обичайните си доходи заради кризата с COVID – 19, кампанията се адаптира към новите обстоятелства. Всички действия на организаторите са съобразени както с извънредното положение, така и с наложените мерки за ограничаване на болестта.  

Днес инициативата помогна на 22 семейства (20 от Пловдив и 2 от областта). На тези семейства бе предостаено нужни продукти под формата на пакети от първа необходимост – храна, пелени за деца, лекарства.

За да получат съответните пакети нуждаещите се трябва да попълнят нашата форма за записване, като опишат нуждите на своите домакинства. Разнасянето се осъществява вече за втора седмица и ще продължи до края на извънредното положение. 

Ако се нуждаете от помощ или познавате хора в нужда можете да попълните формата на сайта на Интеракт ТУК

Ако искате да станете дарител и да подкрепите Интеракт клуб Пловдив – Филипопол в каузата можете да попълните декларацията ТУК

Повече информация за кампанията може да намерите ТУК

Вашият коментар