Училище за родители „Селена“ стана на 7 години (ВИДЕО и СНИМКИ)

Училище за родители „Селена“ отпразнува 7 години от създаването си на 5-ти март

Рождения ден отбелязаха бивши и бъдещи пациенти на АГ „Селена“ и ученици на училището, както и част от екипа на болницата. Близо 30 родители и дечица се събраха и се забавляваха със специална програма, изпълнена с игри, лакомства, награди и изненади. Те имаха възможност да се срещнат и с някои от своите лекари, с които поговориха и отпразнуваха повода заедно. Празникът беше осъществен от ак. Динка Негалова – организатор и лектор на училището, и с любезното съдействие на Medela, Chipolino и Nuk, които безвъзмездно предоставиха страхотни награди за присъстващите. 

Училище за родители „Селена“ се провежда от началото на 2012 година в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България – АГ „Селена“. За 7-годишното си съществуване през него са преминали повече от 1500 родители, а ак. Негалова споделя, че е радостна, че вече 7 години имат подкрепата на толкова бъдещи родители. 

“За нас е важно да сме полезни и бъдем близо до семействата, за да са спокойни и подготвени за това, което им предстои. Затова и се радваме, че виждаме все по-голям интерес и брой присъстващи.”, добави още тя.

Инициативата произлиза желанието на болницата да предостави и направи най-важната и полезна информация, необходима за раждането и отглеждането на децата, още по-достъпна. Главна цел на лекциите е да помогнат на родителите да преминат спокойни през 9-месечното очакване на новото попълнение в тяхното семейство и след това уверени да го посрещнат. Програмата включва дискусии със специалисти с дългогодишен опит по важни за бъдещите родители теми – бременност и раждане, какво се случва в родилна зала, обезболяване на раждането, кърмене, първи грижи за новороденото и неговата адаптация към света, емоционално здраве и други. Следващият цикъл от лекции започва на 12-ти март. Присъствието е напълно безплатно и отворено за всички желаещи. 

Ак. Динка Негалова работи в родилна зала на университетска болница „Селена“ от самото ѝ създаване. Тя завършва полувисш медицински институт в град Пловдив през 1997 година, а от началото на 2019 г. е и дипломиран магистър по „Управление на здравни грижи“. Печелила е  награда за най-добра акушерка – „Акушерка на годината“, през 2014 и 2016 година.

Вашият коментар