Верига бензиностанции с голяма подкрепа към пловдивските доброволци (СНИМКИ)

Пловдивската компания за горива "Инса ойл" подаде ръка в най-точния момент към хората на първа линия в борбата с коронавируса от Доброволно формирование Пловдив – 112

Пловдивчани, които са една от най-активните организации в страната и бяха дадени многократно за пример от Националния кризисен щаб, вече близо месец са в подкрепа към всички, които имат нужда, в дни на изолация. 70-членният екип, както и над 100-те нови доброволци, които са под прякото командване на зам. кмета по сигурността Йордан Ставрев и Емил Вълков, могат да бъдат забелязани в помощ на всички болници, спешните отделения, КАТ, Районните пожарни служби, БЧК и пловдивчани из целия град. Те са хората, които се отзовават на голяма част от повикванията при спешност, денонощно. Едно от главните неща, които формированието имаше като проблем, е набавянето на гориво за близо 30-те си лични автомобила на доброволците. Голямото перо костваше доста усилия на младежите, които всекидневно минават между 100 и 200 километра, за да се отзовават на повикванията.

От миналата седмица това вече не е проблем за неуморните хора с големи сърца получиха подкрепа от петролната фирма "Инса ойл" и собственика на най-стария футболен клуб у нас "Ботев" Пловдив – Георги Самуилов. 

"Благодарим за подкрепата към "Инса ойл". Това, което направиха, е от огромно значение за нас, за да можем да си вършим работата, както трябва", сподели за mediacafe.bg ръководителят на доброволното формирование Георги Влайков

В началото на епидемията младежката организация, заедно с mediacafe.bg, иницира кампания за набиране на средства, а всички постъпления в ДФ Пловдив – 112 бяха изразходвани за нуждите на пловдивските болници, КАТ, детски домове и други (пълният отчет може да се види в страницата на ДФ Пловдив-112).  

Бензиностанции "Инса ойл" вече подкрепят Доброволно Формирование Пловдив – 112 в борбата с Covid-19, а всичко това се случва в строг ред, какъвто са свикнали да спазват доброволците. Организцията сподели още, че вече следи стриктно за изминатите километри на всеки автомобил, който е част от ДФ-то и се включва активно в подкрепата към пловдивчани. 

Повече за ДФ Пловдив – 112 и направените дарения на пловдивските болници може да видите ТУК, както и ТУК

Снимки: Mediacafe.bg и 4К Студио

За автора

Вашият коментар