Добри пловдивчани в помощ на нуждаещите се

Добри хора с хуманни сърца се включиха, за да помогнат на изпадналите в нужда пловдивчани

Те идваха с личните си автомобили в обедните си почивки, комбинираха работа с време за доброволчество. В „Календара на доброто” тази седмица искаме да ви кажем за това как отделните доброволчески формирования (ДФ Пловдив 112) обединиха сили и заедно доставяха тежките 30 кг хранителни пакети на онези възрастни хора, трудноподвижни и инвалиди, за които изхранването е трудност.

Да ви кажем, че за трета поредна седмица граждани от инициативата "Да спасим Парка зад хотел Санкт Петербург" се включиха в доставката на топъл обяд на над 1409 човека. И как футболните фенове на Ботев вече втора седмица купуват храна, лекарства, раздават хранителни пакети, а привържениците на Локомотив цяла събота и неделя носят по домовете безвъзмездно топъл обяд и вечеря на семейства, изпаднали в затруднено положение.

И не на последно място, да ви кажем за анонимния дарител, който в края на седмицата дари впечатляваща сума, с която ще можем да закупим още храна.”, съобщиха от Областния съвет на Български червен кръст-Пловдив.  За три дни, с помощта на всички доброволци и служители на БЧК, бяха доставени до жилищата на хората от районите „Западен”, „Източен” и „Тракия” хранителните пакети, всеки от които бе съставен от по 15 вида продукти. В първите три дни от следващата седмица ще бъдат обхванати и останалите райони на града. 

„Скъпи съграждани, предвид продължаващото вече цял месец извънредно положение и променящите се икономически условия, все повече хора остават без работа. Все повече семейства ще имат нужда от подпомагане с храни. За да бъдем подготвени с активна помощ към тях, отправяме апел за дарения на дълготрайни хранителни продукти!”

Заявиха от Областния съвет на БЧК-Пловдив.  Продължава работата на психолозите, които консултират гражданите относно техните въпроси, свързани с коронавируса. Хората могат да подават сигнали за възрастни самотно живеещи хора, които са в крайна нужда. 

Това може се случи на безплатния телефон за консултации на БЧК и Община Пловдив с номер 0800 180 54.

За автора

Вашият коментар