Залезът на Надеждата (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Заедно можем" – понякога това не са само думи, а действия изпълнени с толкова голямо значение

Такива каузи в целия им смисъл, днес са рядкост, а хората, които стоят зад тях нямат цена

Заедно не е само дума (както слоугъна на Пловдив 2019 например), а носи в себе си 3 месеца идеи, кампании, събития, базари, стотици продадени фланелки и още толкова статии в най-различни медии, телевизионни предавания, хиляди изпратени мейли, десетки изпяти песни, рисунки, стотици стари книги, изрисувани бутилки, тетрадки,  концерти, апели, флайери и плакати, безброй навъртени телефони с молби за ток за поредния градски базар… и още и още.

Събитията са толкова много, че ако ги изброим всички сигурно няма да повярвате, че това може да се случи за толкова кратко време. И ние не вярваме, но това е самата истина. 

Да, ако някой ни беше казал преди 3 месеца, че група ученици, няколко активни студенти и 3 младежки организации под тепетата ще са толкова близо до събраната сума от 200 хиляди евро за лечението на Ники от УХТ, сигурно щяхме да му се изсмеем и да го попитаме къде си мисли, че живее.  

След 100 дни обаче тези близо 20 момчета и момичета успяха да накарат цяла България да повярва в каузата на това напълно непознато 23-годишно момче и да го прати да се лекува в Германия с 300 хиляди лева в сметката. БРАВО! Но все пак каузата не е завършена, т.е. нейният край няма да бъде сложен, докато той и майка му не се приберат от Германия. Остават да се съберат още 40 хил. евро и още сигурно толкова за престоя на Ники във Висбаден, но колко ще е той още никой не може да каже. Нека да е колкото може по-дълго във времето, никой не бърза. 

"Краят му се вижда", казват Ангелите на Ники на една от поредните им акции, този път на Гребната база днес, неделя (17.04).  Благотворителният базар с мощно 9 часово house party бе подкрепено от Max BG, DJ Guerrero, DJ Stanley Steriovski, NiKO GALOS, DJane Izabel, Marto Gavraili, Momo Dobrev, DJ Todd. Рано сутринта Ангелите на Ники опънаха голям трансперант на моста, който пресича канала, а в нейното начало те разположиха маса с най-различни артикули, всички дарени от добри хора от различни части на страната и продаващи се на символична стойност.  В края на деня общата събрана сума от кутиите за дарения бе 1030 лева. 

Кампаниите по събирането на средства ще продължат, докато "Ангелите на Ники" са с него и той не се прибере от лечението си в болница Helios, във Висбаден. А оттук нататък всичко е в ръцете на лекарите и здравата психика на самия Ники. 

Ще завършим с няколко думи на един от хилядите приятели на Ники – Ангел

"Залезът на Надеждата" – когато много доброта се влее в една цел и когато само небето ни е граница, залезите ще са все по-красиви!"

Дрон – StarNet

Вашият коментар