Здравето на очите е най-важно (СНИМКИ)

Само преди няколко дни (в края на май) в Пловдив успешно се проведе второто издание на Фестивал Здравето на очите

Фестивалът се явява проект от интернационалната инициатива „За ангелите ни”- в грижа за здравето, сигурността, личностното развитие и реализацията на децата ни, и има за цел да запознае обществеността с естествени, природосъобразни мерки за възстановяване и превенция на добро зрение при деца и възрастни със и без нарушения на зрителните функции.

Фестивалът бе открит в Дома на културата „Борис Христов” от водещата Стефи Стаменова и инициаторите Пламен Златинов и Зоя Иванова.  Деца от Фондация „Огънят на Орфей” с председател и ръководител Евгения Тагарева и детска фолклорна група от гр. Съединение по проект „Вдъхновени от форклора” с художествен ръководител Галина Ангелова с песни и с танци огряха душите на присъстващите. Оживяха и „Деца на света” от фотоизложбата на Александър Димитров. Деца от СУ „Никола Вапцаров” представиха изложба от картини на тема: Очите прозорци на Душата, Очите прозорци към Света!

В три поредни дни гражданите на Пловдив получиха отново възможност да посетят образователни лекции в Дома на културата, и да се запознаят с многообразни теми свързани както със Здравето на Очите така и с принципите и воденето на естествен и природосъобразен начин на живот. 

Лектор на Фестивала Здравето на очите беше г-н Пламен Златинов, председател и ръководител професионални обучения на GIBEI Академия гр. Есен, Германия.

Специален гост на Фестивала тази година бе Антонио Казале от Италия, който представи система за самозащита Frestyle Combat System и разкри някой от обгърнатите в мълчание  традиции на Италианската борба с тояга – Бастоне и с дълга Кама.

За най-малките в Цар Симеоновата градина се проведоха атрактивни образователни дейности свързани със Здравето на Очите. Благоприятната, достъпна творческа среда, даде възможност на децата, съвсем естествено да изявят своите копнежи и да се изразят като творци. Те рисуваха, танцуваха, смееха се, засаждаха семенца, радваха се и вземаха активно участие в разнообразната тематична програма – Вълшебният Свят на Очите. 

Радостта на Децата превърна и тази година Фестивала –  Здравето на Очите в изпълненo с вълшебство Мероприятие. 

Организатори на полезното издание са  Сдружения „Осъзнато Единно Гражданско Общество”, България и Сдружение „Общество за иновативно образование, възпитание и интеграция”, Германия, доброволци и благодетели в лицето на граждани, фирми, младежи, с подкрепата на Община Пловдив и Дом на културата „Борис Христов” отново зарадваха очите и сърцата на малки и големи!

Фотограф: Фей Методиева

За автора

Вашият коментар