Коледата, която Ники ще помни вечно (ВИДЕО и СНИМКИ)

Когато говорим, че на Коледа се случват чудеса, трябва да не забравяме фактът, че зад този празник винаги стои по един добър човек

Тази година за нея застанаха няколко Ангели, както ги наричаме ние и хиляди българи подкрепили 23-годишния студент и семейството му

Коледата на 2015-та година сигурно ще остане в съзнанието на едно българско семейство, като една от най-тежките за тях. Преди малко повече от година (след 8-ми декември) те разбират, че синът им Николай Попов е болен от левкемия. Следват бързи прегледи и Ники е настанен в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив за лечение. Родителите му не се бавят и стартират светкавична кампания за набиране на средства за лечение в чужбина.

Малко след разпространението на информацията от медиите няколко приятели на Ники сформират инициативна група, за да дадат старт на поредица от събития за набиране на нужните средства, които не са никак малко – близо половин милион (всички разходи с престой и рехабилитация) са нужни, за да може момчето да се лекува в Европа. Знаейки, че шансовете му в България са минимални и опитът на стотици преди него сигурно и никой не се надява да се излекува тук. Надали тогава Мариела и Тодор (родителите на Ники) са били убедени, че ще могат да съберат и половината от парите, но благодарение на Ангелите на Ники, десетките младежи от различни пловдивски благотворителни клубове, спортисти, институции, медиите, хилядите българи включили се сигурно в над 100-те събития през цялата година и още и още мисията сякаш е доведена до успешен финал. Да, рано е да говорим, че Ники е напълно възстановен, защото тепърва му предстои рехабилитация, а в момента е все още слаб и немощен.

Ден преди Бъдни вечер, майката на Ники му подари специална фотосесия. Признаваме си, че въпреки че бяхме част от кампанията през цялата година не познавахме момчето и не знаехме как ще реагира на подаръка, защото знаехме, че не обича да се снима и поне не го е правил по този начин. След срещата ни останахме със страхотното чувство, че Ники е изпълнен с живот и се бори със зъби и нокти за него. Ники е страхотен, общителен, забавен, с чувство за хумор и най-вече обичлив. Днес, на Бъдни вечер Ники получи десетки пожелания и сме сигурни, че тази Коледа ще остане незабравима за него, Мариела и Тошко.

Затова публикуваме и специалното обръщение на Ники към всички добри хора в България. Вижте го:

И когато пишем тези редове да не забравяме, че кампанията за Ники тече и в момента на базара на Коледа в Капана, където от Z клуб заедно с още няколко доброволци и разбира се „Ангелите на Ники“ продават саморъчно направени артикули, за да довършат започнатото. За 4 дни те успяха да съберат точно 5923,05 лева (сумата ще нарастне до края на базара, който приключва на 26.12) от дарения в къщичката им в Капана. Браво, момчета и момичета!

Най-хубавото от всичко сега е че, тази кампания събра в едно много много добри хора, които станаха приятели с времето….

Весела Коледа, Ники!

 

Вижте как младите хора в Пловдив подкрепиха Ники през цялата година

 • Залезът на надеждата ТУК
 • Студентите от УХТ подкрепиха своя колега с турнир ТУК
 • Още за кампанията за Ники може да видите ТУК
 • ВИДЕО и СНИМКИ от кампанията „Дървото на живота за Ники“ може да видите ТУК
 • Лора Караджова в подкрепа за НИКИ ТУК
 • Жива верика от младежи за НИКИ по центъра в Пловдив ТУК
 • Любовта е кауза, всичко друго е ала-бала ТУК
 • Трима като за 300 ТУК
 • Волейболна България застана зад НИКИ ТУК
 • Бизнесът в Пловдив с обща кауза – НИКИ ТУК
 • Стилян Петров със специално обръщение към НИКИ ТУК
 • Феновете на Ботев с търг за Ники ТУК

Вашият коментар