Пловдив не стана най-добър град за живеене, но за сметка на това отново е АРТ

Пловдив е арт град за 2016 година според класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене е България“

Призът бе връчен на заместник-кмета Георги Титюков от професор Димитър Цанев, ректор на Националната музикална академия. Категорично градът под тепетата печели за трети път в тази категория в надпревара с останалите 26 областни градове.

Според специалното жури най-добрият град за живеене за 2016 година е Стара Загора, тъй като отговаря най-много на очакванията на съвременния човек за града, в който работи и живее.

Според слушателите и читателите на darikradio.bg най-добрият град за живеене е Бургас.

София спечели в две от общо 10-те категории – дигитален и бизнес град. Плевен и Приморско си разделиха приза евроград, а за град на финансовата устойчивост бе определен Банско, град на инвестициите стана Димитровград, а Несебър – пазител на традициите. Поморие получиспециална награда, връчена от предаването „Дарик кафе“ – за града, който търси и съобщава добрата новина. Според класацията на Дарик радио Добрич е зелен град, а морската столица Варна е град на знанието.

Церемонията по определяне на най-добрия град за живеене в България се провежда за десети път в София, а водещи бяха Кирил Вълчев и Константин Вълков.

 

Вашият коментар