PTPI – за една по-добра Коледа за децата в УМБАЛ „Св.Георги“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Учениците от Руската и Английската гимназия под тепетата, членуващи в младежката организация на PTPI Smiles проведоха днес поредната си акция в подкрепа на децата от онкохематологията към УМБАЛ „Св.Георги“. Само преди няколко месеца те преведоха сумата от 2000 лева, а днес си бяха поставили амбициозната задача да прехвърлят тази сума и да зарадват всички деца, които по Коледа няма да са в домовете при родителите си.

Само за първия един час от съботния ден усмихнатите тийнеджъри бяха събрали 300 лева от продажба на ръчно изработените картички, които заедно с техни съученици са изработили.

„Всички картички са изработени от деца за деца. Голяма помощ получихме от 5 В клас на училище „Антим I„, сподели президентката на PTPI тази година Диана Добрева.

Учениците от  ЕГ „Пловдив“ и ЕГ „Иван Вазов“ бяха посрещнати от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, който пристигна с 10 коледари, за да ги поздрави в поредната им благотворителна акция. Веднага след това коледарите в компанията на кмета минаха през всеки един магазин и изпяха по 3 коледарски песни за берект и здраве, а на входа те получаваха вкусотии от гостоприемните собственици.

Вижте как премина предколедната събота във Форума на PTPI:

Събитието продължава и в неделя 20.12 на втория етаж във Форум Тракия. В сряда учениците продължават благотворителните си акции в клуб Galaxy.

СНИМКИ и ВИДЕО от запалването на светлините на елхата в Тракия може да видите ТУК.

Вашият коментар