Подари си изкуство или нещо още по-добро Коледа в Капана (ВИДЕО и СНИМКИ)

Подари си изкуство, ръчно изработени подаръци, вино "Капана", топъл шоколад, греяно вино и много коледно настроение в Сърцето на Пловдив… от днес до 25-ти декември

Макар да няма сняг и времето с нищо да не напомня на Коледа, Пловдив вече трескаво живее с предстоящия голям християнски празник. След пищната украса и голямото коледно дърво пред Общината, немския коледен базар и откритата сцена, от която всекидневно се носят коледни песни, коледното настроение сред пловдивчани не стихва.

Култовият квартал „Капана” няма как да остане в страни от всеобхватния коледен дух. Зимна приказка под очертаващите се слънчеви предколедни лъчи ще се случи в уютния квартал. „Коледа в Капана” е поредният интересен фестивал, който ще се състои между тесните улични от 19 до 25 декември. 

Италианецът Джузепе в компанията на свой съгражданин бе един от първите посетители на "Коледа в Капана" и опитал тъмната бира на еднин от симпатичните барове пред магазина на "What A Monster"

Коледата в Капана ще ви предостави възможност да се насладите на продуктите от Коледния базар, които са безкрайно много и неизброими. Традиционни занаяти, ръчно изработени изделия, плетени зимни дрехи и аксесоари, изрисувани керамики и още много грабващи окото на пловдивчани стоки. Ако огладнеете или усетите жажда, Коледата в Капана няма да ви остави така, за целта има приготвен специален ъгъл, от който да се сгреете с греяно вино или с тъмна бира, а също и най-различни специалитети из базара. 

На линия е и вече известният базар за грамофонни плочи, който събира погледите на ретро почитателите на винила и ценителите на хубавата музика.

Фермерският базар е една от най-чаканите части от Коледата в Капана. Той ще започне на 21-ви декември и ще приключи на 27-ми. Този базар ще приюти продукция от над 20 производители от Пловдив и региона. Фермерите ще ви предложат сезонни пловдове и зеленчуци, традиционни коледни обредни хлябове и пити, най-различни истински млечни продукти, билки и различни конфитюри и сладка. А музикалния фон на слънчевата Коледа в Капана ще бъде дело на DJ Skill.

Неделима част от Капана са и неговите клубове, които активно участват и в тазгодишната коледна приказка. Котка и мишка, 1890, Basquiat, No sense, Мармалад, Download и Малката библиотека са се заредили с тонове коледно настроение, извадили са елхите си пред заведенията и очакват всички посетители на Капана да разпуснат при тях от дългите разходки сред безбройните локации на коледния фестивал.

Повече за Коледа в Капана може да намерите ТУК

Снимки: Илия Димитров

Вашият коментар