Food Arena с модерен прочит на българската храна от миналото

С поредица от събития кетъринг компанията Food Arena ще обърне внимание рецептите от миналото в нов вариант. Тази събота ще се проведе кулинарна демонстрация на тема „Класики от СОЦ кухнята в нов прочит“. Вече позабравени и леко пренебрегвани, рецептите от преди няколко десетилетия ще бъдат възродени на 16 октомври от 12 часа на бул. Васил Априлов 157.

Този тип кухня е необятна и крие в себе си тайни, които шеф майсторът на Food Arena Златомир Ангелов ще сподели с нас и ще покаже модерна версия на класическите рецепти. Менюто на съботното събитие е: Яйца по панагюрски в нов стил – поширано яйце, овче фермерско кисело мляко в стил панакота, емулсия от копър, пресен чесън, крем от фермерско козе сирене и масло с пушен червен пипер и самардала. Стек Антоанета с нов прочит – свинско контра филе, домашно сладко от праскови с мента, чипс от овчи кашкавал, пяна от магданоз, картофен гратен, прах от индрише и лек винен сос „Мерло“. Баница с биволско сирене – биволско сирене, обвито в хрупкави кори, сладко от люти чушки, черешов сос и гел от прясна мента.

Следващото интригуващо събитие, което си заслужава да се посети е планирано за 6 ноември. Тогава ще може да видим как се готви традиционна българска кухня, но отново с модерна визия. А вкусът си остава все така автентичен.

За автора

Вашият коментар