Криво огледало: Без пролетна ваканция за учениците, новата учебна година започва на 1 август

Блага вест споходи ученолюбивите деца в страната. На извънредно заседание в церемониалната зала на Министерството на магията, известно сред по-неграмотните като МОН, бе взето решение всички мъгъли да пропуснат пролетната ваканция, тъй като така и така вече три години нищо не учат.

„Наистина взехме такова решение, което може би ще напрегне образователната система в Мъглиж, но всичко го правим в името на децата. За какво им е пролетна ваканция, когато ще им съкратим лятната с месец и половина. Няма логика“, с широка усмивка разясняваше ситуацията софийска Ъмбридж, цъфнала на брифинга непоканена.

Часове по-късно в цялата страна се проведоха многохилядни протести на гимназисти, скандиращи „Ваканция за нас, Омикрон за вас“ и „Август ще сме на море, вие сте за Белене“, а съпричастни граждани споделиха, че само в младите е надеждата.

„Ето, видяхте, от ЕС ни забраниха боба и киселото зеле, а тук никой не ни защити. Сега отнемат на децата пролетта, а по-рано им откраднаха и дъгата. Докога ще мълчим“?

Последва реакция и от Министерски съвет, откъдето публикуваха комюнике, с което подкрепиха масовото плюене в понеделник.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар