Международният фестивал „Здравей, Армения“ започва

Четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“ започва днес от 11 часа на пл. Стефан Стамболов, Пловдив. Музиката и танцът носят енергия, много символика и радост. Когато хората разбират и оценяват културата на различните, се подготвят и възпитават духовно възвишени личности и толерантни граждани, което е залог за запазване модела на града ни като етнически толерантен и многолик.

За четвърта година фондация „Аракс“ предоставя изключителна възможност за изява на самодейните състави от арменската общност на Балканите. Арменците винаги са били и продължават да бъдат една малка „подправка“ в етносите на балканите, като дават труда, знанията, уменията и предаността си към тези нации, които са ги приютили в тежки за народа им моменти.

„Искрено смятаме, че няма нищо по-красиво от музиката и танца, което да даде на хората усещане за спокойствие и радост и ние, арменците от България, искаме да подарим това усещане на Пловдивчани и гостите на града“, казват организаторите от Фондация Аракс.

Във фестивала тази година ще вземат участие танцови състави от Пловдив, София, Бургас, Варна, Русе и Букурещ, които чакат с нетърпение да излязат на сцена след повече от година отсъствие заради Ковид-пандемията.

Вашият коментар