Пълна анархия до Метро (снимки)

От няколко дни край Метро в Пловдив е пълна анархия и шофьорите стоят изнервени в колони по 1 час, за да се измъкнат от капана на задръстванията. Една от причините е ремонтът на бул. Санкт Петербург, другата причина е стартът на предколедното пазаруване. В района на едно място има Мол, хипермаркет и популярни магазини за детски играчки, домашна техника и битови потреби.

Нашата читателка Лина Геогиева ни изпрати снимки с информация за настроението по пътищата, от което стана ясно, че шофьорите са бесни от нерегулираната обстановка в града. Тя дори е разговаряла с полицията, която е коментирала, че няма какво да направи и имало липса на служители, организирани да бъдат на място.

Затворен е и пътят зад казармите, а единственият изход е през бул. Освобождение. Очакванията са, че през предстоящите почивни дни обстановката ще стане още по-изнервена.

Малко по-късно стана ясно, че ще се промени организацията за движение. Южното платно, откъм парк Лаута, ще бъде само еднопосочно, а не както досега в двете посоки. Колите ще се движат единствено в посока от Центъра към Тракия. Северното платно в участъка от бул. „Освобождение“ до ул. „Богомил“ остава изцяло затворено за ремонт и подмяна на асфалтовата и тротоарната настилка.

Според изпълнителя на ремонтните дейности ДЗЗД „Градска среда“ обновеният участък може да бъде отворен за движение най-скоро на 18 декември, така че да се осигури спокойно преминаване покрай големите търговски обекти във връзка с предстоящите коледни празници.


За автора

Вашият коментар