Пътуване с теснолинейката послучай Трети март

И тази година традицията ще бъде спазена и за шести път навръх националния празник Трети март ще бъде осъществено „Заедно в теснолинейката“ – ежегодното пътуване до китната Якоруда. Заради противоепидемичните мерки организаторите няма да осъществят празничния концерт в читалищния салон и голямото хоро на площада. Вместо това те са подготвили една разходка из природата.

Всички, които решат да бъдат в малкото влакче и да станат част от празничното пътуване, ще могат да посетят две красиви места със спиращи дъха гледки. Слизайки от влакчето, групата ще се разходи до местността Бръчината, откъдето се вижда почти целият град, както и снежните върхове на Рила планина. После ще продължат през обновения градски площад, за да се отправят до по-високата панорама при водната централа, откъдето се виждат и пиринските първенци, цяла Якоруда, Западните Родопи и долината на Места. Също така организаторите ще покажат на групата къде да обядва.

Теснолинейката пристига в Якоруда към 12:00 часа на обяд и потегля обратно след разходката в 16:00 часа.

Сборният пункт за началото на събитието е на гара Септември, откъдето в 08:42 ч. ще отпътува влак „Родопи” за Якоруда. Билети за теснолинейката се продават във всички каси на БДЖ – достатъчно е да кажете датата – 3 март 2021 година, маршрута, които е Септември-Якоруда-Септември и влаковете (в 8:42 часа от Септември и обратно в 16:00 часа от Якоруда).

До гара Септември желаещите да се включат могат да стигнат с влак от София, Пловдив, Пазарджик и др. Вечерта гарата също има влакове до тези градове наобратно.

При прогноза за дъждовно време или минусови температури събитието ще бъде отменено и вместо разходка на открито, ще бъде организирано пътуване до Добринище, за да не се напуска влакчето.

Вашият коментар