Пловдив отмени зарята за Нова година

Със заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров се отменя новогодишната заря

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отменя зарята в новогодишната нощ. По този начин градът под тепетата ще подкрепи инициативата на фондация „Четири лапи“, към която се присъединяват някои от общините в страната, включително и Столична.

Здравко Димитров апелира гражданите да не използват или поне да ограничат използването на пиротехника и фойерверки в честванията на Нова година.

Традиционно Община Пловдив е подготвила интересна празничната програма за хората, които искат да посрещнат нова година на открито.

На голямата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ от 22 часа започват честванията за посрещането на 2022 година.

Снимка: Lyon Visuals

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Дара, Керана и Део за Нова година в Пловдив

За автора

Коментари (2)

  1. Забранете на гражданите да ползват пиратки и фойрверки и самоделни бомбички, но оставете зарята на мира!!! Тея псевдо защитници на животни, защо не се борят да има закони и да няма бездомничета на улицата???

    Отговор
    • Ако се спре продажбата на фойерверки и бомбички, както и да има солидни глоби от свободното им ползване, тогава е напълно ок да има и да остане градската заря, такава, която е контролирана от общината (one time thing). Проблемът е, че всеки гърми нон-стоп, не само в деня, но и преди и след самата нова година. И повярвайте ми, проблемът не е само при бездомните кучета. Не забравяйте, че има много животинки навън, които изпитват ужас от непрестанните гърмежи, както навън, така и тези, които живеят в домашни условия.

      Отговор

Вашият коментар